Äsken sain valmiiksi kääntölapaset Wetterhoffin ohjeella. Näihin ostin siis paketin Helsingin käsityömessuilta. Minulle ei siis käynyt niin hassusti, että olisin neulonut kaksi saman käden lapasta, vaan sinisestä on päällinen ulospäin ja vihreästä taas vuori.

      
Kääntölapaset
Ohje: Wetterhoff
Lanka: Wetterhoffin Sofia sinistä ja vihreää yhteensä 120g
Puikot: varressa 3,5 mm bambusukkapuikot ja muuten 4mm bambut
Muuta: Varren jälkeen lapasissa neulottiin aina vuorotellen kerros ensin sinisellä ja sen jälkeen vihreällä, ainoastaan kärki ja peukalo neulottiin ihan erikseen. Rannekkeessa ratkaisin päättelyongelman kääntämällä rannekkeen kaksin kerroin, päättelyn on oikeastaan päällisen puolella, mutta jää tuonne käänteeseen. Periaatteessa lapasia voi siis käyttää kumminkin päin. Neuloin kuitenkin sinisistä peukaloista vähän vihreitä isommat, joten käytännössä se ei ehkä toimi. Vihreät langanpäät oli helppo päätellä, ennen kuin neuloi sinisellä loppuun ja siniset päättelin päällipuolelta niin, etteivät ne kuitenkaan näy. Hankalin vaihe oli varmaan se, kun rupesin neulomaan kärkeä, työssä oli silloin yhdeksän puikkoa, joista neljällä olivat siniset silmukat odottamassa.
      

Eilen kävimme tekemässä sopimuksen yhden salin kanssa ja varasin ohjelman teon maanantaiksi, jolloin sopimuskin alkaa. Vähän jänskättää, paikka on niin kovin erilainen verrattuna yliopistoliikuntaan. Ensi viikolla olisi siis tarkoitus aloittaa taas liikunta.

Eilen alkoi myös kankaankudonnan alkeiskurssi. Nimenhuudon aikana aloin vähän miettimään, olenko ollenkaan oikeassa paikassa, pari ensimmäistä oli kutonut jo vaikka mitä ja vaikka kuinka paljon. Molemmat taisivat tulla tälle kurssille vain sen takia, etteivät mahtuneet sinne, minne halusivat ja joku kurssi oli peruttu vähäisen osallistujamäärän takia. Tänään pitäisi tietää, mitä haluaa tehdä ja laskea siihen tarvittavan menekin. Minulla olisi kaksinkin vaihtoehtoa, joista en oikein osaa päättää. Joko haluaisin tehdä Kamenasta hartiahuivin, jossa olisi pystyraitoja ja väreinä jotain sinisiä ja liiloja, tai toisaalta innostuin myös ajatuksesta tehdä kaulaliina, jossa puolet olisivat eri väriset. Saa nähdä, mihin päädyn, tässä on vielä monta tuntia aikaa miettiä.