Koska olen vielä pitänyt blogini salaisuutena sukulaisilta voin julkaista kuvia joululahjoista jo nyt.
                                              309862.jpg
Äidille sukat ja lapaset Stepistä. Lanka oli paljon kauniimpaa kerällä, mutta ihanan tuntuista. Sukkien ohje Modasta (5/2006), lapaset omasta päästä, bambut 3,5.
                                              309852.jpg
Isälle ja tädin miehelle sukat. Lankana 7 veljestä. Tädin miehen sukkien ohje ihan perus, isän sukissa edessä palmikko, onka ohjeen löysin Tikrun blogin kautta täältä. (olen siis oppinut linkittämään) Palmikkoa kuitenkin muuntelin hieman. Yritän saada paremman kuvan, jossa sukat olisivat iskällä jalassa, tuossa palmikko ei kyllä näy mitenkään.
                                              309844.jpg
Appi ja hänen isänsä saavat kynsikkäät. Molemmat metsästävät ja kalastavat, joten toivottavasti tulevat tarpeeseen. Lankana edelleen 7 veljestä (se ei lopu ikinä), ohje Novitasta (syksy 2004, lapashanskojen ohje, lapasosan jätin pois).   
          309845.jpg          309847.jpg
Miehen kummityttö saa laukun, lankana lähes kymmenen vuotta vanhaa Alabamaa (vaaleanpunainen) ja jotain samanikäistä valkoista puuvillalankaa, jotka löysin vanhempieni luota. Koristeena kolme kukan muotoista nappia. Alabama on ostettu reppuun, jonka aloitin viimeistään 1999, muistan virkanneeni sitä seurustelumme alkuaikoina. Valkoinen on purettu jostakin pikkusiskoni tekeleestä, hän ei enää itsekään tiennyt, mitä siitä piti tulla. Ohje omasta päästä.
                                                         309861.jpg
Alabama-reppu valmistui tänä syksynä, kun sen kaapista löysin. Vain päättely ja vuori puuttuivat. Sen saa Miehen kummitytön isosisko. Minulla ei ole enää mitään käsitystä, mistä ohje on.
                                              309841.jpg
Kummitäti saa vihreästä Novitan Opal Mohairista neulotun jättisuuren kolmiohuivin. Väittäisin, että ohje on Ziinalta. Tämä valmistui jo kesällä.
                                              309842.jpg
                                             Anopille Tennesseestä Kellokukkahuivi (pdf).
                                              309840.jpg
Ja vielä viimeisimpänä pikkusiskolle bolero uusimmasta Novitasta. Lanka Nalle, kovin vanhaa sellaista. Tein joskus kymmenen vuotta sitten isälle slipoveria, kyllästyinkin välillä, ja äitikin sitä jonkin verran neuloi. Viimeinen pisara, joka esti valmistumisen oli isän "vieno" pyyntö, saisiko siihen hihat. Purin tänä syksynä (kauhea käsiala, ilmiintyneitä silmukoita ja liian kireä kirjoneule). Toivottavasti sisko pitää väristä.

Luulen, että tässä kaikki itsetehdyt, Miehen pikkosisko saattaa vielä saada puikoilla olevat Ailit.