Eilen loppui helmikuu ja samalla tietysti hamsterikuukin. Sain vielä viime metreillä valmiiksi ne sukat  ja pääkallolapaset Miehelle ja itselleni pipon Novitan Suvista. Molempiin käytin Rouva Oranssilta saamiani lankoja. Valkoista 7 veljestä jäi vielä noin puoli kerää vihreää puolitoista. Mitähän näistä tekisi.
                                           421168.jpg
                                                                   Sukat
                                           Ohje: perus, vähän soveltaen vyötteen ohje
                                           Puikot: 3,5 bambut
                                           Lanka: Nalle ja Nalle color, yhteensä noin 100g
                                           Koko: 46
Muuta: Käytin näihin omien sukkieni jämät. Neuloin siis itselleni kahdet sukat aikaisemmin, toiset tuosta ruskeasta ja toiset Colorista. Näitä tein esimerkiksi automatkalla mummolaan ja takaisin, enkä voinut lukea ohjetta, mutta aika hyvin sen jo muistaakin. Ensimmäisestä tuli hirveän iso, vaikka minulla olikin mallina vanha Miehen sukka. Sitten näytti siltä, että ruskea lanka loppuu. Tavallaan se loppuikin, tarkoitus oli tehdä siitä kärki, mutta siihen se ei enää riittänyt. Molemmat langat sain kulutettua loppuun, vain pienet nykeröt jäi. Mies ihastui heti ja nyt ne ovatkin olleet innokkaassa käytössä, pitänee pistää pesuun. Teen varmaan useammat sukat hänelle Nallesta, oli sitä mieltä, että tuo on juuri oikea villasukan paksuus. Itse olen paksumpien sukkien kannalla, tuon paksuiset ovat toki kivoja kengissä.

                                                                   Lapaset
                                           Ohje: Hello Yarn (linkki edellisessä viestissä)
                                           Puikot: 4 bambut
                                           Lanka: vanhaa 7 veljestä, vihreää ja luonnonvalkoista, n. 100g
                                           Koko: miehen
Muuta: Toisaalta näitä oli kiva tehdä, mutten kuitenkaan ihastunut kirjoneuleeseen. Vaatii liikaa tarkkaavaisuutta, ei kunnolla voi lukea tai katsoa televisiota samalla. Käsialanikaan ei ollut näissä kovin kaunis. Ensimmäisen lapasen neuloin uudelleen, koska toisesta tuli niin paljon siistimpi. Kai kirjoneuleistakin tulisi kauniimpia, jos vain viitsisi harjoitella. Ohjetta muokkasin lisäämällä peukalokiilat, en itse pidä kiilattomista, joten ajattelin tehdä sellaiset muidenkin lapasiin. Peukalon neuloin kokonaan vihreällä, koska olin saanut jo tarpeekseni kirjoneuleista. Minulla on odottamassa ne Kainuunlapaset, saa nähdä mitä niille teen. Ne lapaset todella haluan. Ehkä neulon niitä uudestaan vaan niin monta kertaa, että kelpaavat minullekin (minäkö perfektionisti?).
                                                  421169.jpg
                                                                  Suvi-pipo
                                                 Ohje: jälleen omasta päästä (120s, 3o 2n)
                                                 Puikot: 3,5 bambut
                                                 Lanka: Novitan suvi, n. 100g
Muuta: Tämän aloitin eilen seminaarissa, siellä ehdin neuloa 3-4 tuntia, sen jälkeen junassa ja oikeastaan koko illan kotona (hyvä televisioputki). Valmistuivat noin 45 minuuttia ennen lankahamsterikuun loppua, eli ei tullut edes kiire.

                                                            Helmikuussa:
                                                                3* pipo
                                                              2* lapaset
                                                                  sukat
                                                            palmikkopaita
                                                        kannettavan kotelo

Yhteensä sain lankaa kulumaan 1750 grammaa, mihin olen erittäin tyytyväinen. Jossain vaiheessa jokin laskutoimitus on mennyt vähän pieleen, koska lankavarastoni suuruudeksi Excel-taulukko väittää alle 10 kiloa ja jämäkerät. Tosin esimerkiksi Suvin määräksi olin merkinnyt 50 grammaa, vaikka sitä minulla oli kaksi 50 gramman kerää. Tällaiset mokat varmaan selittävät omituisti pienentynyttä tulosta.

En aio jatkaa enää lankahamstereissa, vaikka ehkä syytä olisi. Minun pitää voida ostaa lohtu- ja palkintolankaa itselleni, ilman syyllisyyttä, ainakin se on parempi vaihtoehto kuin suklaa. Tänään aion käydä vilkaisemassa Prisman Osta pois -päivät ja Citymarketin Mammuttimarkkinat. Ainakin yritän löytää sitä Novitan Olivia-lankaa ja mahdollisesti muutakin katselen, jos on tarjouksessa. Ainosta haluaisin itselleni pontson. Tämä on omituinen halu, koska kannatan käytännöllistä pukeutumista, enkä ole oikein ymmärtänyt pontsojen päälle. Ovathan ne kauniita, mutta eivät minun päälläni. Pontso nyt kuitenkin pitäisi saada.

Tänä aamuna ehdin jo aloittaa pikkusiskolleni hupparin raidallisista 7 veljeksistä. Ohje on muistaakseni Novitan syksy 2004-lehdessä. Heräsin jostain omituisesta syystä jo 4.30. Kuuteen saakka yritin nukkua, mutta nousin ylös, koska uni ei ottanut enää tullakseen. No, joskus sitä pärjää vähemmilläkin unilla.

Pitäisi varmaan kirjoittaa useammin, liikaa asiaa, enkä muista kaikkea, mistä oli tarkoitus kirjoittaa. Snyltä oli tullut kommentti, innolla odotan jo uutta paketti ja eilen saapui häneltä myös kirje, jossa oli kaksi enkelin kuvaa, arkkienkeli Mikael ja seimikuva. Todella kauniita. Seminaari meni hyvin, tuntui hyödyllisemmältä kuin ennen. Yritin käydä myös ostamassa uuden Interweave knitsin, mutta sitä ei ollut vielä hyllyssä, joten tänään uudestaan. En varmaan mene tänään neuletapaamiseen, vaikka pohdinkin sitä Pikku-Ketun blogin kommenteissa. Minun pitäisi sitä varten odottaa kaksi ja puoli tuntia ja tänään pitää kuitenkin vielä pakata, ainakin katsoa Miehen vaatteet valmiiksi, omani voin katsoa huomennakin. Voipi olla, etten enää kirjoittele ennen lomaa, huomenna illalla on lähtö ja pyykkiäkin pitää huomenna pestä.

Tulipa pitkä kirjoitus, toivottavasti joku jaksoi loppuun saakka. Irtoaisipa gradutekstiäkin näin helposti :).