Eilen illalla sain valmiiksi ja kuvasinkin saman tien pikkusiskon hupparin, jonka jo tänään luovutin käyttöön. Sopivan kokoinen tuli, vaikka näyttikin todella kapealta. Hihat ovat vähän liian kapeat, mutta käyttöön meinasi päästä heti. Tai siis olisi päässyt viileämmällä ilmalla. Kuva on onneton, en jaksanut säätää sopivaa kuvauspaikkaa, oli jo kiire nukkumaan.
                                                  489901.jpg
                                                 Ohje: Novita syksy 2004
                                                 Puikot: 4
                                                 Lanka: 7 veljestä moniraita sininen n. 450g
Muuta: Teen raidallisista langoista mielelläni sukkia, lapasia ja pipoja, mutta toivottavasti muistaisin, etten enää tee paitoja. Todella ärsyttävää etsiä oikea kohta, että raidat menevät tasan. Minulla ei ole vaakaa, joten en osaa langankulutusta kunnolla sanoa, mutta 900 grammasta minulle jäi vielä kaksi kokonaista kerää, puolikas kerä sekä eri kokoisia nyttyröitä. Langasta ajattelin tehdä sukkia ainakin Venäjä-keräykseen ja ehkä itsellenikin yhdet.

Kesken tällä hetkellä on jo yhdet sukat tuosta raitalangasta, aloittelin tänään junassa ja takaisin tullessa vastapäätä istunutta tyttöä/naista rupesi neulomiseni hymyilyttämään. Ei sanonut mitään, mutta saattoi johtua korvissani kuuluvasta musiikista. Tosin kuuntelen musiikkia niin hiljaa, että saan puheesta suunnilleen selvää. Aloitin taas äidille sitä huivi, tällä kertaa Mielityn Kellokukka-ohjeella. Sain jo ensimmäiset kukat melkein valmiiksi, kun huomasin, että langassa on mustia pisteitä. Täytyypi siis lähettää palautetta Novitalle. Melkein samaan vaiheeseen pääsin, kun otin uuden kerän käsittelyyn. Miehen takin vetoketjusta toisen puolen olen jo harsinut kiinni, toivottavasti saan sen ajoissa valmiiksi.

Kävin tänään tapaamassa yhtä yliopistonlehtoria sopiakseni tentistä, joka piti tehdä jo vuosi sitten. Onneksi onnistuu vielä, vaikka sellaiset 5 opintoviikon (10 opintopistettä uudessa mallissa) paketit pitäisi suorittaa yhden lukuvuoden aikana. Essee pelastuksesta ja synnistä Luterilaisten tunnustuskirjojen pohjalta ja kaksi tentittävää kirjaa. Kiva kirjoittaa välillä muutakin "tieteellistä" tekstiä kuin gradua. Kävin samalla tarkistamassa sen kesäisen leirin päivämäärät ja muut olennaiset tiedot. En olekaan menossa Keuruulle vaan Nilsiään. No, ei se minua haittaa, valitsin tuon ryhmän ihan opettajan perusteella. Samassa ryhmässä on kolme muutakin opiskelijaa, mutta kenenkään nimi ei kuullostanut kauhean tutulta.