Eilen vietimme siis Novitaklubilaisten kanssa päivän Tallinnassa ostellen lankoja. Mukana oli 18 innokasta käsintekijää. Edellisenä yönä näin unta, että jätin rahat ja passin kotiin ja unesta hätääntyneenä heräsin jo viideltä, enkä saanut enää unta. No, ehdinpä ainakin rauhassa syödä puuroa aamiaiseksi. Katju, joka matkan järjesti, oli varannut meille kokoustilan käyttöön, joten saimme olla siellä rauhassa. Menomatkalla hän opetti rosee-tekniikkaa ja yhden onnettoman kukkasen sainkin aikaan. Merenkäyntiä oli sen verran, että mieluummin istuin vain paikoillani, muuten tuli huono olo, vaikka vatsani tällaista tuntuukin hyvin kestävän. KristiinaS toi mukanaan lehtiä sekä Nyt neulomaan -kirjan ja Arja A gathering of lace -pitsikirjan sekä Vogue Knittingin 25-vuotisjuhlakirjan, jotka kiersivät selattavana. Tuo pitsikirja on aivan ihana, se täytyy hankkia, mutta Vogue Knittingistä en innostunut. KristiinaS halusi päästä lehdistään eroon, joten omin niistä kolme, eivät oikein menneet kaupaksi. Lehdet ovat vuosilta -05 ja -06 ja löysin jo useammankin toteutettavan mallin.

Tallinnassa suuntasimme ensin kahdella pikkubussilla (takseja) kohti erästä tukkua, josta Arja oli kuullut. Hänen blogistaan löytyy tarkemmat ohjeet, sinne oli vaikea löytää, eikä sattumalta kyllä tule poikettua. Tuonne voivat kaikki mennä, ei siis tarvitse olla tukkukorttia tai isoa ryhmää. Olimme varanneet tunnin siellä käyntiä varten, mutta olisi siellä kauemminkin voinut olla. Addeja oli käsittämättömän paljon, kuulemma paremmat valikoimat kuin saksalaisissa lankakaupoissa. Langoista sai tukkualennuksen, jos osti paketillisen samaa lankaa (yleensä 10 kerää), mutta kaikkien ei tarvinnut olla samaa väriä. Täältä mukaan tarttui Fortissima Sockaa vihreää, ruskeaa ja mustaa yhteensä puoli kiloa, Hela-nimistä puuvillalankaa lilaa kilon verran ja Addin 200 cm pitkä kolmosen pyörö. Tuonne pitää palata myöhemminkin.

Seuraavaksi suuntasimme samoilla takseilla kohti teatteri Kosmosta. Sitä vastapäätä on pieni puutalo, jossa oli lankakauppa, jonka nimeä ei tullut katsotuksi. Kauppa on pieni, mutta sieltä löytyi kaikkea ihanaa. Minä ostin Indiecita lankaa turkoosia ja vihreää kumpaakin 200 grammaa. Lanka on 100% alpakkaa. Kaupassa oli myös ihania simpukasta tehtyjä nappeja. Vajaa puolet meistä (ryhmä, johon kuuluin) lähti tukusta vähän aikaisemmin kuin loput, joten he saapuivat kauppaan, kun olimme sieltä lähdössä eteen päin. Jäiköhän heille mitään ostettavaa?

Sieltä lähdimme kävelemään kohti vanhaa kaupunkia, minä olin ihan pihalla suunnista, mutta onneksi Outi johti joukkoa. Ensimmäiseksi menimme Filatiin, mistä en löytänyt mitään kiinnostavaa, efektilankoja ainakin oli paljon. Filatin jälkeen päätimme poiketa pikaisesti pizzalla, pizzaa odotimmekin sitten lähemmäs tunnin ja ne olivat haaleita, kun saimme ne. Emme kuitenkaan viitsineet valittaa, koska olisimme varmaan joutuneet odottamaan vielä toisen tunnin. En muista ravintolan nimeä, saattoi olla o'solé tms. Kävimme vielä muutamassa muussa kaupassa, esimerkiksi Puu ja Putuka Poodissa (Vene 6, sisäpihalla), jossa oli aivan ihana puisia juttuja. Täältä ostin nappeja, jotka tuoksuvat aivan hurmaavilta ja pakattiin kauniiseen pakettiin.
                                           534525.jpg
Tässä kuva ostoksistani, valitettavasti valaistus oli kokoustilassa heikohko, joten kuvani epäonnistuivat melko täydellisesti. Paluumatkalla arvoimme Novitan syksyn uutuusvärejä ja yhden roseepitsilaitteen. Minä voitin tuon oikeassa reunassa olevan lilan Nalle Color -kerän. Arvottavana oli Huopasta poltettua oranssia, tumman sinistä ja beigeä sekä vihreää 7 veljestä raitaa ja vihreää Nalle Coloria. Pidin enemmän siitä aikaisemmasta lilasta Nalle Colorista, josta tein pikkusiskolleni polvisukat viime lokakuussa Sukkasillaan kirjan ohjeella. Itselleni ne oikeastaan tarkoitin, mutta pohkeeni on liian iso, joten sisko sai ne. Nyt voin sitten tehdä itselleni sukat tästä uudesta.

Tässä vielä kuva, kun kokosimme lankoja pöydille eteemme. Mahtavia lankamääriä.
                                           534526.jpg

Reissu oli todella kiva, lankakauppoihin täytyy Tallinnaan uudestaankin päästä. Minulta jäi näkemättä ainakin Liann Longad (Narva mnt 13), sinne täytyy vielä päästä.