Vihdoin taas jotain valmista, tällä kertaa vaihteeksi lapasia ja sukat. Pikkusiskon kanssa juteltiin tuossa vähän aikaa sitten, että talvella on ikävä, kun ei voi kävellä poikakaverin kanssa käsi kädessä. Olin jo aikoja sitten ajatellut, että sitten joskus hamassa tulevaisuudessa teen siskolle parilapaset, kun hän menee kihloihin. Toteutin tämän idean kuitenkin vähän aikaisemmin, kihloja ei ilmeisesti ole vielä tiedossa. Halusin myös kokeilla noita uusia Novitan kirjavia lankoja.
               
Parilapaset
Ohje: lapasiin perusohje peukalokiilalla, parilapanen omasta päästä kokeilemalla
Lanka: 7 veljestä Polkka, yhteensä 200g
Puikot: 4 mm bambusukkapuikot
Muuta: Ihan hauskan näköiset noista tuli, ei vain ihan toiminut tuo raidoitus millään näistä silmukkamääristä. Alimmaisena siis poikakaverille isot miehen lapaset, seuraavana sirot naiset lapaset siskolle ja päällimmäinen lapasten ja pipon risteys on parilapanen. Lankaa jäi vielä, joten seuraavaksi kokeilen sukkia, ellei parilapasta tarvitse jatkaa.

Tuon parilapasen tein neulomalla ensin kaksi vartta, toisessa 40 s, toisessa 48 s. Siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt aloittaa peukalokiilan lisäykset, yhdistin varret päättelemällä kolmen puikon päättelyllä kummastakin yhden puikon silmukat ja jaoin jäljelle jääneet silmukat tasan neljälle puikolle. Näillä neuloin yhden kerroksen ja seuraavalla lisäsin niin, että kullakin puikolla on 25 s ja neuloin noin 10 senttiä lisäysten jälkeen. Seuraavaksi kavensin joka toinen kerros jokaisen puikon alussa 2 s takareunoista yhteen ja puikon lopussa 2 o yhteen, kunnes jäljellä oli 4 s. Viimeisellä kerroksella kavennus nosta 1 s, neulo 2 o yhteen ja nosta neulomatta jätetty silmukka yli. Lopuksi vielä lanka viimeisistä silmukoista läpi ja päättely. Toivottavasti tämä toimii, käytännössähän näitä ei ole vielä testattu.

Viikonlopun mökkireissulle otin mukaan kerän toista Novitan uutuutta, Nalle Four Seasons Syksyä. Näistä syntyi sukat, jotka sain valmiiksi tällä viikolla, ilmeisesti äidille. Kuva on taas onneton, mutta piti ottaa eilen illalla, ennen kuin kamera (ja Mies) lähti kohti pohjoista.
               
Four Seasons -sukat
Ohje: perus sukka perus kantapäällä
Lanka: Nalle Four Seasons Syksy 65g
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot
Muuta: Väri on nätti ja kiva oli taas tehdä ihan perussukat. Äiti ehti varata nämä ensin ja iskä saa myös samanlaiset, koska lankaa jäi jäljelle. Vaikken punaisesta pidäkään, sopii se tähän ja itsekin voisin nämä pitää, jollen hukkuisi sukkiin, sukkalankoihin ja -ideoihin jo muutenkin.

               
Eilen vihdoin postissa tuli Adlibriksestä tilaamani Fitted Knits sekä Joka tyypin kaavakirja. Tuo Joka tyypin kaavakirja oli minulla lainassa, mutta se piti palauttaa ja totesin sen ohjeet toimiviksi perusohjeiksi. Myös pikkusisko innoistui taas ompelemisesta, joten aluksi tuo päätyy hänelle lainaan. Samalla reissulla ostin Suuri käsityö -lehden, jossa oli muutama ihan kiva ohje (ja miksi näissä pitää olla aina IDEOITA). Tänään kävin hakemassa oman kappaleeni VK:ta Helsingin Akateemisesta ja samalla matkaan tarttui Simply Knitting. "Vähäksi" aikaa siis taas selailtavaa ja ihailtavaa.

Mies siis suuntasi tänä aamuna kohti pohjoista, viettää viikon kalassa Lapissa. Vähän on orpo olo. Onneksi minulla on seuranani lainakoira, appivanhempien toinen koirista on hoidossa. Vähän sellaista kokeilua, mitä koiran kanssa eläminen on ja mitä se vaati. Tämä on jo onneksi niin vanha, ettei tarvitse pelätä kirjojen, kenkien ja kaiken muunkin puolesta. Ehkä jonain päivänä saan (hankin) oman koiran. Mutta nyt minua kaivataan taas rapsuttamaan, tuo on niin läheisyyden kipeä, että oikeastaan vain ruoka voittaa silitykset ja sekin vasta viime vuosina.