Koskaan ei lahjojen teko ole mennyt näin viime tippaan kuin tänä jouluna. Vielä viime tipassa tuli tietoon muutama lahjottava lisää ja jotain käsintehtyä oli toki pakko saada aikaan. Tiistaina kesken oli vielä neljä lahjaa ja kaksi aloittamatta. Pääsin nukkumaan puolen yön aikaan ja viimeisen tein keskiviikkoaamuna. Jostain syystä kuvat jäi ottamatta. Miehen lahjan jätin neulomatta, sain sen valmiiksi eilen. Tarkoitus oli myös neuloa minulle uudet polvisukat jouluksi, mutta ne jätin suosiolla odottamaan. Hyvän joulun toivotuksiakaan en tänne blogistaniaan ehtinyt laittaa, niin kiire tuli.

Pikkusisko ihastui Kissabussilapasiinsa, Miehen sisko ilmeisesti niinkään, ainakin kommentti oli aika valju. Myös äidin sukat saivat ansaitsemansa vastaanoton. Siskokin niitä ihaili siihen malliin, että pitänee tehdä hänelle omat, jottei äidin sukat päädy vääriin jalkoihin. Sisko sai myös muovipusseille säilytys"lahkeen". Leikkasin hajonneista farkuistani lahkeesta sopivan pätkän, ompelin nauhakujat ylös ja alas ja pujotin nyöriä kumpaankin. Yläosan nyöristä pussin voi laittaa esimerkiksi siivouskomeroon roikkumaan ja alapuolen nyörillä voi säädellä pohjaa, jotta sitä kautta saa pusseja pois. Isälle ostin Sinooperista pienen meikkipussin johon kiinnitin aiemmin ristipistoilemani Kaustisen. Pussissa hän voi kuljettaa esimerkiksi tarvitsemiaan lääkkeitä tms. Samaan tapaan tehdyt tyynyliinat annoin kummitädilleni. Pistelin neljä piparikuviota ja neljä "olkipukkia" ja kiinnitin ne Tiimarista ostamieni punaisten tyynyliinojen kulmiin. Tyynyliinat saivat myös kehuja.

Appivanhemmille tein Miehen avustuksella erilaisia suklaita, mm. Daimeja. Pakkasimme ne kauniisiin purkkeihin. Näitä itseasiassa meni tapanina kahvipöydässä enemmän kuin Tallinnasta ostettuja, käsintehtyjä chilisuklaita. Miehen mummo sai kassin, johon kiinnitin aiemmin ristipistelemäni kukat ja vaari kaulaliinan Novitan Stone-langasta. Loin muistaakseni 48 silmukkaa, neuloin alussa 8 kerrosta ainaoikeaa, samoin kummassakin reunassa 4 silmukalla ainaoikein. Muuten neuloin 4o4n-joustinta ja kiepautin perus palmikkoa kummallakin puolella niin, että puolet näyttivät samanlaisilta. Hauska tehdä, mutta tarpeeksi hillitty. Samantapaisen voisin tehdä itsellenikin. Stonesta en lankana kuitenkaan pitänyt ihan kauheasti. Miehen tädille jä hänen miehelleen teimme pari ostoskassia omista valokuvistamme. Tämä ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan, ainoastaan yksi kuva tarttui hyvin. Toista Mies onnistui paikkailemaan sopivasti mustalla kangasvärillä, mutta kuvana kaikkein paras epäonnistui täysin. Täti oli näistä kuitenkin erittäin otettu.

Loput lahjat taisivat olla ostettuja. Äidille annoimme siskon kanssa lahjakortin kiviterapiaan, josta hän todella piti Naantalissa. Iskä sai julisteen, jossa majakan yli lyö iso laine. Tämä päätynee mökille, kuten ajattelinkin. Kummitädin mies sai taas "tiedekirjan". Tämän kertainen käsittelee evoluutiota ja sen sellaista. Miehelle hommasin käsipainoja, että hän voi treenata kotona, jos salille meno ei maistu. Tässä välissä voinkin estottomasti kehua Suomenojan Budget Sportin palvelua. Noin kolmekymppinen miesmyyjä ihan oma-aloitteisesti tarjoutui kantamaan ostokseni ensin kassalle ja siitä autoon, eikä matka ollut ihan lyhyt. Tulin niin hyvälle tuulelle ja varmasti asioin tuolla vielä uudestaan. Ostin siis sellaiset painot, missä on (lyhyt) tanko ja siihen saa lisättyä eri painoisia juttuja. Isäni sai hoitaa painojen kantamisen sisälle ja pikkusisko pakkasi lahjat. Anopille ja miehen siskolle ostimme pienet paketit Lushista ja appi sekä miehen mummo ja vaari saivat lukemista.

Minä sain äidiltä ja iskältä vyyhdinpuut! Oppi on siis mennyt perille. He olivat metsästäneet niitä ympäri pääkaupunkiseutua (eivät siis ihan kuunnelleet, koska jossain vaiheessa yritin saada näitä tai siis lahjakorttia, että voisin tilata netistä). Taitoshopista olivat kuitenkin löytäneet yhdet. Vielä pitää hommata kerijälaite niin johan pääsen vauhtiin myös vyyhtieni kanssa. Sain myös kotiin juttuja (lautasia, paistinpannun, pyyhkeitä), vaatteita, lukemista (Remeksen uusin, Herra Hakkaraista ja Sofi Oksasen Puhdistus), katsottavaa (Mamma mia! ja Olipa kerran... -sarjaa kolme boksia) sekä tietysti makeaa.

Aatto sekä joulupäivä meni minun vanhemmillani. Mukavaa yhdessäoloa, joulupäivänä syömään tulivat myös siskon poikakaveri sekä kummitätini miehensä kanssa. Eilen, tapanina suuntasimme appivanhemmille syömään ja sieltä porukalla leffaan katsomaan uusinta Bondia. Ei ollut minun makuuni, tosin tähän saattoi vaikuttaa edellisenä iltana kärsitty migreeni ja joulun syömisistä seurannut huonohko olo. Tänään ajattelin viettää yökkäripäivää (eli en aio pukeutua) katsomalla mm. Olipa kerran Amerikkaa.

Miehen lahja tosiaan valmistui vasta eilen. Tosin hän tiesikin siitä, koska halusin mieluummin tehdä valmiiksi hänen sukulaistensa lahjat.
              
Lapinlapaset
Ohje: Novita syksy 2007
Lanka: Huopanen kaksinkertaisena 150 g sekä ohuita sukkalankoja raitakerrokseen
Puikot: 7 mm bambusukkapuikot (8 olisi voinut olla parempi)
Muuta: Ihan hauskat ja Mies tykkään. Toivottavasti näin paksuilla lapasilla vielä olisi käyttöä.

Nyt ruoanlaittoon, Mies tuli juuri kaupasta. Varmaan jälleen jäi puolet kirjoittamatta, pitäisiköhän kirjoittaa vähän useammin, niin ei tulisi niin pitkiä juttuja.