Viimeksi esittelin viime vuoden viimeiset, tällä kertaa kuviin pääsevät tämän vuoden ensimmäiset. Kiitos kaikille kommenteista, varsinkin sukkia koskeneista. Vaikka en kauheasti pitänyt niiden tekemisestä, ovat ne ihanat käytössä. Olen taas löytänyt hameet, joten niiden kanssa sukat varsinkin ovat ihanat. Suunnitelmissa olisi tehdä lisää pitkävartisia sukkia käyttöön.

Totesin, ettei minulla ole paksuja pipoja, eikä oikein lankaakaan, mutta nelinkertaisena tulee jo kumman paksua. Niinpä syntyi tuo pipo ja jämistä kauluri, joka päätyi jo siskolle.

Kauluri

Ohje: Dropsilta                                                                                  

Lanka: Novita Top Wool, 125g                                                          

Puikot: 4.5 mm pyöröpuikko

Muuta: Tarkoitus oli tehdä tämä itselle, mutta siitä tuli aika kireä. Muistelin, että pikkusisko kaipasi tiukempaa kauluria kuin olin hänelle tehnyt, joten tarjosin tätä. Kauluri on nyt hänellä kokeiltavana, jos ei tykkää, tarjoan vaikka äidille. Ohjetta noudatin lähinnä silmukkamäärissä, tuo läppäosa olisi ollut sileää ja kaulus lyhyempi. Halusin kuitenkin käyttää langan kokonaan ja nyt kauluksen saa joko tuolla lailla kaksinkerroin tai nostettua tarvittaessa kasvoille. Jos tekisin tämän uudestaan, tekisin läpästä huomattavasti leveämmän, nyt se on vähän tynkä ja tietenkin kauluksesta löysemmän.

                   

Thorpe                                                                                                

Ohje: Ravelryssa Thorpe                                                                   

Lanka: Novita Top Wool ja villa(sekoite)lankoja sekä alpakkaa, yhteensä 200g                                                                                                        

Puikot: ehkä 6.5 tai 7 mm bambusukkapuikot                                             

Koukku: 6 mm

Muuta: Tässäkään en ihan ohjeen mukaan tehnyt. Isoimman koon totesin liian isoksi, joten minulla taisi olla silmukoita lisäysten jälkeen (pipo neulotaan ylhäältä alas) 68 ja laskin lopun päättelyt tms. uusiksi. Sain myös purkaa aika tavalla, ensin piposta oli tulossa jättiläiselle sopiva, seuraavaksi ihan liian syvä. Reunusta ja lettejä varten kaivelin erilaisia, lähinnä ohuita lankoja ja tuosta reunuksesta tulikin hauska. Siinä on ainakin alpakkaa, muutamaa sukkalankaa sekä Juulin ehtaa villaa kissabussilapasista.

Puikoilla on edelleen Miehelle musta paita. Tänään pääsin jo luomaan hihojen silmukat, joten hyvältä näyttää ja saatan saada sen valmiiksikin. Olen mukana neulomassa myös Lankakomeron kevätpäiväntasausyllätyshuivia. Teen sitä vihreästä vironvillasta. Toisenkin vihjeen aloitin eilen aamulla, mutta vielä en ole saanut sitä tehtyä. Onneksi nämä alkupään vihjeet ovat lyhyitä. Yleensä isot huivit jäävät minulta kesken, kun tulee kyllästyminen, mutta tähän ei ehkä kyllästy, koska ohje tulee paloina.

Katja haastoi minut kertomaan kuusi faktaa itsestäni jo ajat sitten. Ehkä jo ensi kerralla. Yhden voin kertoa jo nyt, minä pääsin jatko-opiskelijaksi! Pitäisi vaan enää tietää, mitä, missä, milloin jne.