Matkasin eilen Tallinnaan pienellä neulojaporukalla. Blogillisia matkalla oli (ainakin) KristiinaS, SeijaP ja Arja. Muutkin porukasta olivat tuttuja Neulomosta ja aiemmilta reissuilta. Matka Superstarilla meni yllättävän nopeasti hauskassa seurassa neuloen, varsinkin kun aikaisemmin olen mennyt yli vain niillä hitaimmilla aluksilla. Tosin aluksi saimma jännittää parin matkakumppanin ehtimistä laivaan. Laivalla osa (minä en käynyt katsomassa) melkoista ihmetystä. Meillä sentään oli vain langat ja puikot mukana, mutta yksi mies ompeli kahvilassa ompelukoneella!

Tallinnassa suuntasimme totta kai ensimmäisenä Karnaluksiin, jossa osa kulutti jo kokonaan tai ainakin lähes kokonaan matkabudjettinsa. Karnasta suuntasimme edelleen takseillä Kosmoksen lankakauppaan*, josta jatkoimme jalan eteenpäin parin lankakaupan kautta syömään. Vaikka ruokapaikassa oli kylmä ja tarjoilija melkoisen nihkeä, ruoka oli hyvää ja välillä oli mukava istahtaa, levähtää ja jutella. Tosin kaikki eivät malttaneet odottaa ruokaa, vaan päätyivät neulomaan ruokaa odottaessa:). Kuvallista todistusaineistoa tästä löytyy Seijan blogista. Ruoan jälkeen jatkoimme matkaa nappikauppaan ja kirjakauppaan, sieltä vielä parin lankakaupan kautta satamaan Sadamarkettiin viimeisille ostoksille.

               1240155958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minun ostokseni: valkoista Fortissima Sockaa (tämähän ei ole edes ole lankaostos, koska nämä menevät värjäykseen), Sockina Cottonia ja Forever-sukkalankaa kumpaakin 100 grammaa, Katian linoa kahdessa värissä yhteensä 400 grammaa (joku fiksu sanoi, että jos et osaa valita väriä, ota kummatkin). Jommasta kummasta väristä olisi tarkoitus tehdä huivi kesän juhliin, muut vaatteet vain pitäisi ensin löytää (tai hameeseen kangas).

                              1240156009_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä parempi kuva vironvilloista. Näitä siis neljä vyyhtiä, kaksi Sadamarketista, kaksi jostain aiemmasta lankakaupasta (laskujeni mukaan kävimme noin kuudessa Sadamarketin yläkerran lisäksi). Lankaa tuli kotiin yhteensä melkein kaksi kiloa...

                              1240155988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muuta tilpehööriä, lähinnä Karnaluksista. Kahdet ruusupuiset pyöröpuikot, 5 ja 5,5 (näiden hintaa hämmästelimme; 120 paikallista rahaa plus verot kappale, mutta nämä ovat kyllä ihanat), bambuiset sukkapuikot kokoa 3,75, pyöröpuikoille sellaisia puikkonallentapaisia puikonpäitä, mittanauha (nämä ovat aina hukassa), tuollainen langanohjain (jos taas yrittäisin kirjoneuletta) ja solkia (vaikka Arja yrittikin ostaa kaupan niistä tyhjäksi). Puiset napit ovat Puu ja Putuka Poodista (Vene 6), isommat, kolmionmalliset ovat pihlajaa, pienemmät omenapuuta. Edellisetkin ovat tosin vielä käyttämättä. Näiden lisäksi ostin Sadamarketista suklaata ja pähkinöitä, vaikkakin söin jo niitä itsekin, ja koko varaamani budjetti meni.

Paluumatkalla saimme varattua saman nurkkauksen ja juttua taas riitti ja kädet kävivät, vaikka minua ainakin väsytti aikainen herätys ja jalkoja särki koko päivän kävely. Porukassa oli niin mukavaa, ettemme olisi malttaneet lähteä laivasta lainkaan. Minua onneksi odotti kyyti ovella ja kotona päädyin saunan kautta nukkumaan. Unta ei kauaa tarvinnut houkutella, hetken jaksoin lukea. Saunaa odotellessa piti tietysti esitellä hankinnat Miehelle. Koulutus on tainnut purra, hän osasi ihailla ostoksiani asiaan kuuluvasti. Nyt tuntuu jaloissa eilinen, varsinkin pohkeet ovat kipeät. Väsymyksestä huolimatta kivaa oli, ensi vuonna uudestaan?

*Tarkemmat tiedot lankakaupoista löytyy Kristiinan blogin hienoista ohjeista.