Ensimmäinen joululahja pääsi puikoilta hämmentävästi jo näin lokakuussa. Äidinkin lahjasta osa (pipo) on jo valmiina, mutta kuvaa saatte odottaa siihen, että loppuosakin (lapaset tai sormikkaat) valmistuu.

Viuhka-sukat

Ohje: varsi uusimman Ullan Perusviuhka-sukista, kantapäästä alkaen perussukka

Lanka: se metsästetty Step, 65 grammaa

Puikot: 2,75 (? nyt tuli totaalinen seis aivoissa)

Muuta: Nämä menevät siis joululahjaksi Miehen serkulle, toiveena oli sukat kokoa 39, väreinä turkoosia, ruskeaa ja jotain vaaleaa. Tein itselleni pikkuisen pienet sukat, toivottavasti nämä ovat hyvät. Tuo viuhkojen neulominen oli sen verran raivostuttavaa, enkä pitänyt ohjeessa olleesta kantapäästä, joten päädyin tekemään loppusukasta ihan peruskauraa. Näin nämä ovat varmaan toimivammatkin, nuo viuhkat kuitenkin paksuntavat sen verran.

Tänään minua odotti postilaatikossa pari pakettia.

Katri ei voinut käyttää ostamiaan neliskanttisia puikkoja ja minun on tehnyt mieleni kokeilla niitä, joten pitihän nämä ostaa itselle. Puikkojen lisäksi paketissa oli sukka ja lankaa toisen neulomiseen. Saa nähdä, mitä näille tapahtuu, eli löytyykö oikean kokoinen jalka. Huomasin, että sukassa (ja langassa) on sen verran koirankarvaa, että muutamat mahdolliset uhrit eivät voisi näitä käyttää. Omaan jalkaan sovitettuani taas totesin, että nämä ovat todennäköisesti Miehelle liian pienet. Joko siis puran tai neulon toisenkin valmiiksi ja annan hyväntekeväisyyteen.

Mainitsin tuossa pari pakettia, toinen oli pappisliitolta. Tajusin tuossa perjantaina (siis viikko sitten), että enhän minä ikuisesti voi opiskelijajäsen olla. Paniikissa maanantaina soittelin liittoon, miten voisin muuttaa jäsenstatustani ja miksi se pitää muuttaa. Ilmeisesti onnistuin, koska liitto lähetti kaikenlaista tarpeellista juttua ja materiaalia, mm. kangaskassin. Tämä kaikkihan tietysti tarkoittaa sitä, että sain töitä! Aloitan jo ensi viikolla, työsopimus on tosin allekirjoittamatta. Paikka on paljon parempi kuin se edellinen, ainakin sijaintinsa puolesta. Työ on juuri sitä, mitä haluan tehdä. Alustavasti tämä on vajaan vuoden sijaisuus, mutta äitiysloma todennäköisesti jatkuu hoitovapaana.