Kiitoksia huivikommenteista. Minulla on kaksi tällaista Biltemasta hankittua ruutuhyppymattoa, jotka voi koota mihin muotoon tahansa. Ennen kastelua pujotan puuvillalankaa noihin huivin kärkiin. Huivi saa olla puolesta tunnista eteenpäin noin kädenlämpöisessä vedessä, jossa on hulaus huuhteluainetta. Puristan huivin pyyhkeeseen, levitän tuolle mattosysteemille ja puuvillalangan avulla vedän nuo sakarat esiin. Maton ruutuja käytän kohdistamiseen, että puolet olisivat suunnilleen symmetriset.

Mies ei ollut lukenut eilen saamastaan lahjasta, joten yllätys säilyy edelleen. Eilen illalla sain sukat valmiiksi ja tänään kokeilin äidin höyrytyssysteemiä viimeistelyyn. Sukat yleensä kastelen ja pingotan succaplokeilla. Noita en kuitenkaan voinut jättää saunaan kuivumaan, jotta salaisuus edelleen säilyisi, joten höyrytys vain tällä kertaa.

Mexiko-sukat

  • Ohje: perussukka ranskalaisella kantapäällä, 68 silmukkaa
  • Lanka: Fortissima Socka Mexiko Color, 75 grammaa
  • Puikot: 3mm
  • Muuta: Yllättävän nopeasti koon 46 sukat valmistuivat näinkin ohuesta langasta. Langassa on 40 prosenttia polypropyleeniä, jonka pitäisi siirtää kosteus pois iholta. Mies käyttää näin talvella pelkästään ohuita villasukkia, jos se vain on mahdollista, joten päätin kokeilla tällaistakin lankaa. Väri ei ole ihan miehisimmästä päästä (meillä mikä tahansa väri käy, kunhan se on musta), mutta tarjolla olleista tämä oli paras. Eikä niitä sukkia kukaan näe kengistä.

Sunnuntaiaamuna tajusin yllättäen, että Ilullahan pitäisi olla PukkIlua myynnissä. Äkkiä klikkailemaan kauppaan ja onnistuin saamaan yhden vyyhdin! Yritin ensin toisen väristä, mutta rekisteröitymiseen meni minulta sen verran aikaa, että se ehti loppua. Ihana väri kuitenkin sain, joten ei harmita. Tilasin vielä lisäksi merinosukkalankaa, koska olen sitä jo pidempään katsellut.

Vasemmalla PukkIlu ja oikealla sukkalanka, värit ovat jopa suunnilleen oikeat. Odotin, että joulun takia nämä olisivat tulleet vasta ensi viikolla, mutta ehtivät jo täksi päiväksi! Paketti oli saanut vähän rajumpaa kohtelua jossain vaiheessa ja oli vähän repeillyt, mutta onneksi molemmat vyyhdit pääsivät kunnossa perille.

Tänään olen ollut jo ahkera, siivosin keittiön ja daimitkin ovat jo kovettumassa. Vielä pitää sulattaa niitä varten suklaata, mutta se saa vielä odottaa. Nyt on käynnissä pyykkäysoperaatio. Meillä on pyykkitupa, joten parin viikon välein pesen pyykkikorit tyhjiksi. Tällä kertaa vain viisi koneellista (koneita on kolme). Operaation jälkeen on tarkoitus enää vain istua sohvalla ja neuloa sukkaa. Tosin uutta vuotta pitäisi vielä ajatella sen verran, että valitsisi virret.

Tuo joululahjalistaus lokakuulta näyttää muuten jo melkoisen hyvältä. Daimien lisäksi on vain enää muutaman lahjan pakkaaminen jäljellä.