Melkoista vilinää ja vilskettä on pari viimeistä viikkoa ollut, varsinkin viime viikko. Pitkiä päiviä töissä ja sitten päälle vielä omia menoja. Heräsin suunnilleen joka aamu kuudelta ja kotona olin yleensä yhdeksän pintaan illalla. Perjantaina aloitin joululahjojen ostamisen yhdeksältä aamulla, söin lounasta välillä ja olin valmis puoli kahdelta (ja hikinen, vaatetta oli kuitenkin pakkasen mukaan päällä). Loppupäivä menikin paljon miellyttävämmissä oloissa, ensin näin pikkusiskoani pitkästä aikaa ja sen jälkeen suuntasin Ursulaan Kaheleiden (ryhmä ravelryssa) tapaamiseen. Tässä vaiheessa olin melko ryytynyt, mutta nauruterapia teki taas tehtävänsä.

Lauantaina oli joulusiivouksen vuoro, vaikka tuntuikin, etten jaksaisi. Ei se kuitenkaan loppujen lopuksi niin paha ollut, tosin saunaosasto on edelleen siivoamatta. Siihen ajattelin tarttua huomenna tai ylihuomenna. Eilisen vietinkin sitten lähinnä sohvalla tai koneen ääressä virkkaamassa. Ravelryssa olen jo suunnilleen ajantasalla, mutta blogeja on melkoisesti lukematta.

Mutta nyt niihin lahjoihin. Katju vähän vihjaili amigurumikurssilla, että virkattu norsu olisi kiva. Tähähän minä tartuin heti, ja niin taisi tehdä Marikin. Annoin nämä neuletapaamisessa, joten voin jo paljastaa kuvat täällä.

Norsu-amigurumit

  • Ohje: Supersöpöt maskotit (vasemmanpuoleinen) ja Amigurumi Animals (oikeanpuoleinen) -kirjoista
  • Lanka: M&K Eco Baby Bomull, yhteensä 30 grammaa
  • Koukku: 3mm

Amigurumi-innostukseni vain jatkuu, joten myös iskä saa joululahjaksi sellaisen.

Jääkarhu

  • Ohje: omasta päästä
  • Lanka: Nalle, 15 grammaa
  • Koukku: 3mm
  • Muuta: ei tuota kyllä kauhean hyvin jääkarhuksi tunnista, mutta annan sen lahjaksi kuitenkin.

Virkkaus sen kuin jatkuu. Keksin vihdoin eilen, mitä voisin tehdä kummitädilleni ja hänen miehelleen.

Kännykkäkotelot

  • Ohje: omasta päästä
  • Lanka Katia diana (keltainen) ja Samos (sininen), kumpaakin 20 grammaa
  • Koukku: 4,5 mm
  • Muuta: näistä tuli hauskat pikkutyöt, toivottavasti näille on käyttöä.

Pikkusiskon huivi on pingotettuna olohuoneen lattialla, sen varmaan irrotan tänään ja kirjoitan siitä huomenna. Miehelle teen sukat, ensimmäinen valmistui eilen ja toinenkin on jo puikoilla. Ne valmistunevat ajoissa, koska ensimmäisenkin aloitin vasta lauantaina (vai perjantai-iltana?) ja viikonloppuna pystyin kuitenkin neulomaan vain, kun Mies nukkui tai kävi kaupassa. Kaikki ostolahjat hankin perjantaina, mutta eilen keksin vielä, että Miehen siskolle ja hänen avomiehelleen voisin tehdä vielä jotain hyvää, esim. Daimeja. Niitä varten tarvitsee vielä hankkia joku kiva purkki sekä tietysti tarvikkeet.

Tänään ajattelin viettää vapaapäivää kirjoittamalla Tapaninpäivän saarnan, jouluyön hartauden valmistelin jo aamulla. Mutta kunhan nämä saan tehtyä, ei minun tarvitse niitä enää miettiä ja saan rauhassa keskittyä omaan joulunviettooni.