Eilen illalla tai oikeastaan yöllä hartauspuheessa totesin, että vuoden vaihteessa palataan menneeseen ja pohditaan samalla tulevaa. Ja niin minäkin teen. Tykkään tehdä kaikennäköisiä laskelmia esimerkiksi käsitöihin liittyen ja niin tein taas tällä kertaa. Neuleharrastuksesta on hauska seurata vuoden kulumista. Vuosi sitten kirjasin blogiini kulutukseksi noin 14 ja puoli kiloa lankaa, edellisvuonna kilon vähemmän. Nyt näkyy, että olen vihdoin siirtynyt työelämään, langankulutus jäi alle kymmeneen kiloon. Langankulutuksen kuukausivaihteluistakin pystyy hyvin näkemään elämääni. Maalis- ja huhtikuussa tein töitä väitöskirjani eteen ja langankulutus oli vähäistä, mutta luovutin toukokuussa ja neuloin taas enemmän. Kesällä leireilin ja langankulutus taas väheni, mutta lisääntyi töiden loputtua syksyllä. Marraskuussa aloitin uudessa työpaikassa ja se näkyy taas pudotuksena.

Tämäkin vuosi on selkeästi ollut sukkavuosi, 22 paria, vauvansukista Miehen 46 kokoon saakka. Erilaiset käsineet tulevat hyvänä kakkosena, 19 paria. Myös huiveja olen neulonut ahkerasti (15), tähän lasken niin isot kolmiohuivit, kaulaliinat kuin kauluritkin. Pipoja on valmistunut 8, paitoja tai takkeja 5 (yksi vauvalle, muut aikuisten kokoa). Virkkauspuolella innostuin joulukuussa amigurumeista ja ehdinkin tehdä niitä 6, hyvänä kakkosena tulevat laukut, joita virkkasin 5. Näiden lisäksi olen virkkaillut ja neulonut varsinkin kotiin erilaisia juttuja (rättejä, isoäidintilkkuja, säilytysjuttuja jne.). Varsin tuottoisa on tämäkin vuosi.

Ostamiani lankoja en kunnolla ole tilastoinut, saisihan ne täältä blogista tai Ravelryn lankalaatikosta kaivettua. Lankamäärä on hieman vuodessa kasvanut, mutta aika monena kuukautena olen päässyt osallistumaan lankalaatikon kuukauden porkkanakilpailuun. Siihen siis voi osallistua, jos on noudattanut omia sääntöjään. Joulukuukin näytti hyvältä, mutta eilen iski jostain takavasemmalta tarve neuloa serkun helmikuussa syntyvälle vauvalle jotain kivaa. Eikä minulla oikein ole vauvan vaatteisiin sopivia lankoja, ainakaan sukupuolineutraaleja. Niinpä säntäsin vielä Anttilaan.

Novita luxus Alpacaa on kaksi kerää, toisesta aloitin jo Avaimenreikäkaulaliinan. Tarkoitus on tehdä myös Siksakmyssy. Cloudeista tulee peitto, kunhan saan mallin päätettyä. Todennäköisesti jokin palasista koottava, mutta saa nähdä. Olisin halunnut ostaa joko luonnonvalkoista tai beigeä ja vihreää, mutta vihreä oli valitettavasti loppu, joten ostin sitten sinistä ja punaista.

Alkavana vuonna minulla on töitä ainakin syksyyn, mahdollisesti pidempäänkin. Sukkien ja huivien neulominen jatkuu, paitoja voisi tehdä enemmänkin. Vuoden aloitan kuitenkin pipoilulla, Tammikuun pääasioissa. Uuden vuoden lupauksina lupasin huolehtia itsestäni karkkilakolla, terveellisemmällä ruokavaliolla, liikunnalla ja säännöllisellä venyttelyllä ja pienentää lankavarastoani ja itseäni.

 

Toivotan kaikille onnellista, lankaisaa ja neulerikasta vuotta 2010!