Tällä viikolla sain vihdoin valmiiksi lapaset, joita olen virkannut Tampereen messuilta saakka.
                                     292588.jpg
Ostin Tampereen messuilta näihin paketin, jossa oli lanka ja ohje. Lankana Wetterhoffin Sofia 30 % silkkiä ja 70 % villaa. Purin lapaset moneen kertaan, koska ne olivat liian tiukat ja ohjeessakin oli virhe. Mallipiirroksessa mallikerraksi oli merkitty kaksinkertaisesti se, mikä mallikerta oli oikeasti, joten lapasista olisi tullut käsittämättömän pitkät. Lisäsin neljä silmukkaa ja tein 4,5 koukulla (ohjeessa 4), jotta sain tarpeeksi leveän. Minulla on sellainen muistikuva, että näihin olisi ollut ohje myös jossakin Suuressa Käsityö -lehdessä tänä vuonna. Paketissa oli kumpaakin väriä 50g, mutta kumpikaan ei kulunut ihan loppuun. Jämistä virkkailin nämä joulukoristeet, kokeilin vain virkkailla ympyrää
                                     292586.jpg
Lisäksi sain valmiiksi isäni pyytämät lapaset. Niihin käytin laatikoista löytyneitä 7 veljeksiä, yhteensä 300g (vaaka ei ole ihan luotettava). Neuloin kaksinkertaisella langalla ja puikoilla 4,5. Isommissa silmukoita on 44 ja pienemmissä 40.
                                     292587.jpg

Kävin isän kanssa viime lauantaina, siis viikko sitten Hvitträskin joulumyyjäisissä. Tämä on ollut perinne jo vuosia, en edes muista kuinka kauan. Yleensä menemme koko perhe. Itse en ostanut mitään, isä osti pullia, karjalanpiirakoita ja perunalaatikkoa. Myynnissä oli lähinnä lapasia, sukkia, kortteja ja lasitöitä. Katselin joissain hintoja ja aikuisen lapaspari oli kuusi euroa. Ei kovin paljon. Mitähän niistä tekijöille jää käteen, maksaahan langat ja varmaan myyntipaikkakin jotain.

Nyt siivoamaan, Mies kuulostaa heränneen. Huomenna taas laihdutustuloksia.