Tähän voisi tulla ensin muutama kirosana. Kävin meinaan äsken vaa'alla. Puolessatoista viikossa +2 kiloa! Enkä edes syönyt jouluna mitenkään superähkyjä. Toisaalta, jouluna napostelee kuitenkin koko ajan jotain, joten ehkä painonnousu ei ole niin ihme. Mutta tavoite pitää paino samassa ei siis toteutunut. Onneksi Uutena vuotena ei varmaan tule syötyä niin paljon, vapaaehtoistöissä menee taas.

Joulu on siis taas ohi. Aattona olimme minun vanhemmillani, päivänä anoppilassa ja Tapanina taas minun vanhemmillani. Aattovuoroja siis vaihdellaan, ja joulupäivä ja Tapani "arvotaan". Tänä vuonna miehen mummon piti lähteä pois jo Tapaninpäivänä, joten siksi näin päin. Kävimme joulupäivänä isolla porukalla katsomassa Bondin, hyvä leffa se oli, mutta oliko se Bond.

Lahjoistani pidettiin, kaikki kehuivat. Taisin saada kunnian myös jonkun muun tekemistä huiveista... =) Miehen serkku (joka sai siis sen repun) oli soittanut mummolleen ja kehui tekemiäni huiveja. Olisi kiva tietää, keneltä ne oikeasti olivat. Miehen suvussa ei korttiin kirjoiteta, keneltä se on. Käsialasta voi yrittää arvailla.

Itse sain äidiltä Knitting over the edge, Knitting on the edge ja Neulojan käsikirja -kirjat ja mummilta kirjoneulelapaset, ensimmäistä kertaa tarpeeksi isot. Yleensä mummi neuloo liian lyhyitä lapasia, mutta nämä ovat aivan ihanat. Kuvia en voi laittaa, koska kamera jäi vanhemmilleni. Kaksi kertaa. Lisäksi sain dvd:itä, kirjoja, pari yöpaitaa (pyysin vanhemmiltani muutama vuosi sitten yöpuvun ja sen jälkeen olen saanut joka vuosi pari yöpaitaa/-pukua), äidilta aivan ihanan jakun ja pikkusisko antoi kuokan ja siemeniä sekä tytön koulupuvun. Siis niitä Kirkon ulkomaanavun erilainen joululahja -juttuja. Kerrankin siis hyviä lahjoja, ei oikeastaan yhtään sellaista, mistä en olisi pitänyt.

Aloitin joulupäivänä neulomaan Apupupuja. Ensimmäinen on jo neulottu, kasvot, täyttäminen ja kauluhuivi puuttuvat. Toisen housut ovat jo melkein valmiit. Näyttää pupuista tulevan poikia, sopivat langat ovat lähinnä sinisen eri sävyjä. Myös vaakatilkkua aloitin eilen, nyt näyttää onnistuvan.

Kuvia taas, kun muistan hakea kameran.