Olin varannut täksi aamuksi lääkäriajan YTHS:n Otaniemen yksikköön, ja varatessani vielä varmistin, että siellä voivat käydä myös Helsingin yliopiston opiskelijat. Kun menin ilmoittautumaan, totesi tiskin takana istunut työntekijä, että olen väärässä paikassa, eikö ajanvarauksen yhteydessä minulle kerrottu, että lääkäri on Töölössä. Hienoa, 20 minuuttia aikaa. Onneksi isäni on töissä siinä lähellä ja ehti lähteä viemään minua Töölöön, joten lääkäriin kuitenkin ehdin, vaikka jännittikin aika paljon. Ajan varasin keuhkolääkärille, mutta ihan "tavallinen" lääkäri se oli. Astma- ja allergiareseptit on taas vuodeksi eteenpäin uusittu, joten se on pois jaloista. Kaupassa vielä unohdin vessapaperit kassalle (mitä menin ostamaan), onneksi huomasin ajoissa, kotona olisi voinut harmittaa.

Postilaatikossa odotti minua kuitenkin ihana yllätys, tai oikeastaan kaksi.
          447512.jpg      447513.jpg
Minä, joka en ikinä voita missään arpajaisissa tai muissa - paitsi, jos jokainen arpa voittaa - voitin kahden blogin arvonnoissa, Sukkaa pukkaa, ja muutakin -blogissa sekä Mehiläisiä&hunajaa-blogissa! Tarjalta sain upeat palmikkokämmekkäät (Ainoa?), teetä useampaa laatua, Gheissa-suklaata ja kerän punaraidallista 7 veljestä. Olisipa vielä talvi, niin voisi käyttää noita kämmekkäitä ja pääsisi juomaan teetä. Gheissan ehdin syödä jo (yksi lempisuklaistani), vaikka ajattelin, että pitäisi säästää illemmaksi ja jakaa Miehen kanssa, ettei söisi sitä kokonaan itse. Mutten voinut vastustaa kiusausta, tosin kykenin ensin laittamaan ruokaa ja syömään sen, jotain olen sentään oppinut! 7 veljeksestä ryhdyin jo suunnittelemaan Ainoja vihreän veljeksen kanssa pikkusiskolle. Ai mikä kevät?

JaanaM:ltä taas sain neulahuovtukseen tarkoitettua villaa ja neuloja (kai?), pari parsinneulaa (neuloja ei koskaan ole tarpeeksi) ja "kilttihakaneuloja". En tiedä, miksi niitä oikeasti kutsutaan. Pitää varmaan ruveta opettelemaan myös tuota neulahuovutusta. Olisiko kellään vihjeitä, kuinka sitä tehdään, tai mahdollisesti sopivia nettisivuja. Päässä rupesi heti pyörimään erilaisia neuleita, joiden kiinnitykseen noita kilttijuttuja voisi käyttää!

Ostin tänään myös Suuri Käsityö -lehden ja Kalevalaneuleet-kirjan. Kirja oli Kirjatorilla 11 €, joten pakkohan se oli sieltä napata. Ainakin Sellossa oli vielä muutama kappale jäljellä, jos jotakuta kiinnostaa. Tästä teen varmaan useammankin neuleen. Kirjan neuleet on tehty SeVilla-langasta, mutten löytänyt langasta juuri mitään tietoja (lähinnä jäin kaipaamaan tiheyttä ja metri/gramma-määrää, jotta voisin tietää, millä sen voisi korvata). Lankaa useimmat neulojat neulovat puikoilla 3,5 ja jokaisen ohjeen kohdalla on annettu mallineuleen tiheys. Käsityölehdestäkin löysin vaihteeksi neulottavaa, ainakin Aran-neule (29) ja Pitsihihapusero (7).

Matkakertomus reissusta myöhemmin, ehkä jo tänä iltana. Tällä kirjoituksella on jo tarpeeksi pituutta.

Ai niin, tietääkö joku, missä voisi vaihdattaa toppatakkiin vetoketjun, vai onko minun tehtävä se itse. Kävin jo kysymässä Sellon suutarilta, mutta korjaavat vain nahkatakkeja. Minulla ja ompelukoneella on välillä suuriakin erimielisyyksiä, joten en kauhean mielelläni ryhtyisi hommaan itse, varsinkaan kun kyse ei ole omasta takista.