Kiitos tsemppauksesta, sitä kyllä kaipaankin. Huomenna selviää, miten ensimmäinen viikko on sujunut.

Minua on alkanut kiinnostaa langan värjääminen kasveilla, niin ihania kuvia eri blogeista on löytynyt. Nyt olen hankkinut jo ison kattilan ja opuksia sitä varten.
                                          
Löysin Riihivilla-blogista listan hyvistä kasvivärjäyskirjoista, joista sitten eilen löysin Ison Omenan kirjastosta nämä kolme. Tässä on siis Terttu Hassin Luonnonväreillä värjääminen (1981), Riitta Aittomäki, Hans Colliander ja Heikki Kotiranta: Väriä Luonnosta (1992) ja Oili ja Maunu Paajanen: Luonnon värilumoa (2003). Tänä viikonloppuna olisi näihin tarkoitus tutustua ja juhannuksena mökillä ihmetellä, saisiko jotain aikaiseksi. Ajattelin ostaa pari kerää Novitan 7 veljestä tähän ensimmäiseen kokeiluun.

Yritin eilen myös ehtiä Soukan Menita Outletiin ostamaan ristipistopaketin. Tähän aikaan vuodesta tulee aina hirveä hinku tehdä ristipistoja (ja virkata, mutta sitä ei ranne kestä). Olin kuitenkin parikymmentä minuuttia myöhässä, se meni kiinni jo 17.30. Onneksi se on kuitenkin auki myös lauantaisin, joten tänään pääsin käymään. Meiltä ei sinne ole mitenkään pitkä matka, mutta bussilla ei sinne meiltä pääse mitenkään järkevästi ja Mies tulee töistä vasta puoli kuuden aikaan, joten mitenkään en arkisin ehdi. Tällaiset paketit sieltä tänään löysin.
                                          
Tuota sarjaa olisi vielä kolmas, mutta sitä en ainakaan huomannut siellä. Vielä en tiedä, pidänkö nämä itse, vai annanko jollekin lahjaksi. Tietysti ne pitäisi ensin saada valmiiksi. Koko on noin 11*11cm, joten kauhean suuri työ noissa ei pitäisi olla.

Pikkusiskolle on valmistumassa pinkistä Malibusta paita, tänään varmaan saan kappaleet valmiiksi. Etu- ja takakappaleista puuttuu vain päättely ja hihatkin ovat edenneet ihan mukavasti. Onneksi tuli kysyttyä pikkusiskolta hihanpituudesta, oletin hänen haluavan pitkät hihat, vaikka ohjeessa hihat ovatkin 3/4. Sisko on pitkä ja laiha, joten hänen on vaikea löytää vaatteita, joissa olisi tarpeeksi pitkät lahkeet tai hihat.