Pikkusiskolle oli takoitus tehdä Malibusta paita Novita kevät 2006 -lehden ohjeella (malli 37) jo viime kesänä. Se kuitenkin syystä tai toisesta jäi ja vihdoin pari viikkoa sitten ryhdyin neulomaan mallitilkkua. Paita on pitkä, mutta siinä on lyhyet hihat ja neuloessani mallitilkkua huomasin, että mallineuleessa on isoja reikiä, joten paidan alla pitäisi kuitenkin pitää jotakin toista paitaa tai toppia. Pikkusisko sitten päätyi saman lehden malliin 42, jonka vihdoin monen purkamisen ja yhden nolon mokan jälkeen sain tänään valmiiksi.
                                              
                                              Ohje: Novita kevät 2006, malli 42
                                              Lanka: Malibu vajaa 700g
                                              Puikot: 5mm bambuletkupuikot
Muuta: Tämän tekemisestä pidin kovasti, pelkäsin, että Malibua olisi ikävä neuloa, mutta olin väärässä. Pidin sen neulomisesta ja pinnasta tulee nättiä, vaikken väristä juuri pidäkään. Kuva ei ole vaihteeksi kovin hyvä, väri on oikein, mutta ihmeellisiä kiehkuroita tuohon tuli. Etukappaleen keskellä ja hihoissa on mallikuvio, joka tekee tuohon eteen keskellä ja hihoihin tuollaisen hauskan pidennyksen.
                                       
Takakappaleen sain valmiiksi ihan kertaneulomalla, mutta muuten tuo ei sujunutkaan ihan suunnitelmien mukaan.  Etukappaleen sain neulottua melkein kainaloon saakka, kun huomasin, että olin melkein heti alussa tehnyt virheitä, joita ei jälkikäteen voinut korjata, mutta jotka vaikuttivat sen verran mallikuvioon, että oli pakko purkaa. Pääsin etukappaleessa kainalon tietämille uudestaan viime keskiviikkona ja otin sen mukaan pikaiselle mökkireissulle, mutta unohdin ottaa ohjeen mukaan. Uuden ohjeen sain toki printattua Novitaklubista, mutta minulla on tapana kirjoittaa post it -lapuille esimerkiksi kerrosmääriä, että saan samanlaisia kappaleita, eikä tarvitse laskea moneen kertaan. Siirryin siis tuolla reissulla neulomaan hihoja, onneksi minulla oli tarpeeksi lankaa ja puikot, joille sain tuon keskeneräisen siirrettyä. Hihoista sain tehtyä kaikki lisäykset, kun huomasin, että toisessa oli liikaa silmukoita ja olinkin unohtanut kaventaa mallikuvion mukaan noin puolivälissä. Jälleen purkamista.

Eilen kaikki kappaleet olivat valmiina ja pääsivät päiväksi matolle kuivumaan. Illalla kiinnitin olkasaumat kolmen puikon päättelyllä ja virkkasin hihat kiinni tarkistettuani monta kertaa, että menevät oikein päin. Aloitin myös toista sivusaumaa, mutta jo aiemmin vihjaillut migreenikohtaus iski päälle oikein kunnolla, joten päätin mennä lääkkeen kanssa nukkumaan (enkä nähnyt toista osaa Kuuden ketjusta). Aamulla sain virkattua saumat valmiiksi ja rupesin ihmettelemään paidan omituista muotoa. Se oli kummallisen kapea (pikkusiskoni on todella laiha, mutta silti), kun taas hihat olivat omituisen leveät. Olin eilen migreenikohtauksessa alkanut virkata hihoja toisiinsa. Paita oli hieman kummallisen näköinen. Purin siis vielä tämän nolon virheen ja virkkasin saumat oikein päin. Vastaavan virheen olen joskus ala-asteikäisenä tehnyt ommellessani pyjaman housut ensiyrittämällä hameeksi.