Alkuun kiitos kaikille edellistä tekstiä kommentoineille. Neuloa/kutoa -keskustelu on kyllä aika päättymätön suo.

Perjantai sujui mukavasti, söimme ja saunoimme. Nukkuminen sujui vähän huonommin, olin ehkä yliväsynyt, joten en saanut unta ja heräilin pitkin yötä. Lauantaiaamuna veimme pikkusiskon autolle, koska hänen piti tulla takaisin kotiin mennäkseen töihin. Me muut suuntasimme Turkuun, minä ja äiti kävimme Lankabaarissa, iskä torilla ja Mies etsi tietokoneeseen jotakin. Lankabaari vaikutti kivalta kaupalta, kovin suuri valikoima ei vielä ollut ja langat vaikuttivat enemmän luksuslangoilta. Pienin ostoksin selvisin, pari kerää Regian sukkalankaa, pari kerää Idénan Robbust –lankaa ja chibi (joka ei päässyt kuvaan).

    

Mökillä oleilimme, söimme ja lämmitimme saunaa. Mies lähti laittamaan vielä viimeisen kerran lisää puita ja minä keräilin sisällä saunomistarvikkeita. Olin juuri lähdössä saunalle, kun Mies tulee huutaen: ”sauna palaa”. Nopeasti kännykkä esille, seinältä tiedot, missä olemme ja soittamaan hätänumeroon. Saaristossa ei avun hälyttäminen olekaan niin helppoa, koska osoitettahan ei ole. Onneksi iskä oli aikaisemmin katsonut GPS:stä koordinaatit, jotka saatoin antaa. Minä ja äiti kannoimme vettä, Mies sammutti saunaa sisältä ja iskä katolta. Onneksi tuli ei ollut ehtinyt levitä vielä paljon, ainoastaan kiukaan luota saunan sisäkatto ja seinän yläosa kärähtivät. Saimme saunan sammumaan, puolen tunnin päästä soitosta tuli katsomaan naapuri, joka oli kuullut, että oli soitettu hätänumeroon. Vasta tunnin päästä soitosta paikalle saapui palopäällikkö rajavartioiden kyydissä. Saapuessaan palopäällikkö lähetti yhtä lukuun ottamatta muut matkalla olleet yksiköt kotiin ja sitä yhtäkin piti odottaa vielä ainakin vartin verran. Palomiehet repivät osan sisäkatosta irti, ettei siellä enää kyde mitään. Onni onnettomuudessa, tuolla odotteluajalla olisi voinut palaa paljon muutakin kuin sauna. Seuraavanakaan yönä ei kauheasti tullut nukuttua, tunnin välein soi kello, jotta joku kävisi tarkistamassa saunan. Minut vapautettiin astman takia tästä, jo pelkästään veden kanto, vaikken mennytkään saunaan sisälle, aiheutti lievän kohtauksen.

Sunnuntaina minäkin vihdoin rohkaistuin ja heitin talviturkin, vaikkei merivesi vieläkään ole kovin lämmintä. Tänä kesänä uimaan pääsy on ollut lähes mahdotonta, silloin kun se olisi onnistunut, on ollut huono sää tai vesi kylmää.

Vielä loppuun valitusta Espoon työväenopiston ilmoittautumisesta. Halusimme äidin kanssa mennä kahdelle eri kurssille (kankaankudontaa ja soijaruokaa). Netissä onnistuin ilmoittamaan äidin soijaruokakurssille ja itseni kankaankudontaan, mutta yrittäessäni toisin päin, väitti sivut, että kyseinen henkilö on jo näihin ilmoittautunut. Vahvistuksen sain vain näihin ensimmäisiin. Yritin soittaa työväenopiston nettitukeen, jossa pitkän odottamisen jälkeen vastasi automaatti, joka kiitti soittamisesta ja kertoi aukioloajat (joka oli käynnissä) ja lopetti puhelun. Myöhemmin yritin soittaa Työväenopiston palvelunumeroon, mutta sekin meni poikki pitkän odottamisen jälkeen. Haluaisin tietää, onnistuivatko kaikki ilmoittautumiset vai vaan puolet, etten turhaan omalta osaltani rasittaisi ensi viikolla puhelinilmoittautumista.