Edit: Sny, paketti ei todellakaan mennyt penkin alle, vaan on aivan ihana. En vain ollut kauhean hyvällä tuulella kirjoittaessani aiemmin päivällä (enkä ole vieläkään). Sitä paitsi varsinkin pikkusiskolle neulominen on todella kivaa, palaute on aina positiivista ja vaatteitä näkee hänen yllää usein. Rinsessasettiä Ullasta jo suunnittelen.

Olen harkinnut sekä estolääkitystä että akupunktiota migreeniin, pitäisi vain ottaa asioista selvää ja varata lääkärille aika. Migreenikohtaukset ovat yleistyneet tässä viimeisen vuoden aikana todella paljon, syyksi veikkaisin Gradun aiheuttamaa stressiä. Onneksi kohtaukset eivät ole kovin pahoja ja menevät ohi muutamassa tunnissa, kunhan saan lääkettä ja unta.

      
Austermannin Stepistä neuloin itselleni lapaset, tavallaan tämän pipon kaveriksi. Kivat, pehmeät ja lämpöiset tuli. Nämäkin neuloin yhden kerän eri päistä.

                           
Palmikkolapaset
Ohje: Novitan syksy 2007 7 veljestä ekstra
Lanka: Austermann Step ruskea (värinro 12), 85g
Puikot: 4mm bambusukkapuikot
Muuta: Osataan sitä muuallakin kuin Novitalla. Oikeassa lapasessa ei ollut mitään ongelmia, mutta vasemmassa ensin oli solmu vähän ennen peukalon aukkoa. Lanka jatkui saman värisenä, mutta raita olikin eri pituinen, joten lapaseen alkoi muodostua selkeitä raitoja (molemmilta lagoilta tuli samaa väriä samaan kohtaan). Purin pitkän pätkän ja poistin lankaa väliltä aika paljon, mutta en ihan tarpeeksi. Samanlaista raidoitusta ei onneksi enää tullut. Lisäksi langasta löytyi vielä tällainen "kiva" pätkä, joka piti poistaa.
      

Tänä aamuna vaihteeksi iski migreeni, eihän edellisestä olekaan kuin kolme viikkoa. Soitin Miehelle ja pyysin, että voisi perua minun hieroja-aikani. Kello oli vasta seitsemän, eikä siellä kukaan vastaa puhelimeen ennen kahdeksaa. Ajattelin, että voisin jättää asian muiden huoleksi ja mennä itse nukkumaan. yhdentoista aikaan tuli tekstiviesti, että "sori, unohdin". Kiitti vaan. Olen jo vuosia muistutellut vanhempiani milloin mistäkin. Tuntuu, etteivät he muista hoitaa mitään, jos ei heitä muistuta asiasta, mielellään monta kertaa. Ärsyttävää, että minä aina hoidan kaiken ja muistan kaiken, olisi kerrankin joku muu voinut muistaa. En jaksa aina olla se, joka huolehtii kaikesta. Tästä ei siis tule minulle mitään ongelmia, en joudu maksamaan väliin jäänyttä käyntiä tai mitään, ärsyttää vain noin yleisesti ja tietysti ei ole kivaa sen hierojan kannaltakaan, hän on joutunut pyörimään vastaanotossa ja ihmettelemässä, eikö se asiakas tulekaan. Lisäksi joku olisi voinut vielä saada sen ajan.

Onneksi päivää vähän pelasti Sny:n paketti! Kauniin kortin lisäksi paketissa oli 100g viininpunaista Sandnesin Alpakkaa ja kaunis hansikaspaketti, jossa oli ohje ja Dalegarnin Daletta -lankaa vaalean ruskeana. Alpakka ei ole minun väriäni, mutta niistä voisi tehdä joululahjan joko siskolle tai äidille, kummallekin tuo väri sopisi. Tänä vuonna en ajatellut tehdä joululahjoja itse, ellei jotain hyviä ideoita tule mieleen. Mitään paineita en aio asiasta ottaa.
      

Eilen pääsin jo kutomaan kangaspuilla! Ihan kivaa oli, mutta ei kauhean helppoa. Muutaman kerran painoin väärää polkusta ja menin ihan sekaisin. Pitää käydä maanantaina ja ehkä tiistainakin kutomassa työ loppuun, kurssilla B-kutojien pitäisi päästä keskiviikkona laittamaan loimi puuhun. Enemmän tuossa taisi mennä aikaa siihen kaikkeen valmisteluun kuin itse kutomiseen. Kuvia en muistanut ottaa vieläkään, mutta jos ottaisin sitten äidin tekemisistä ja omasta valmiista työstä.