Nämä lapaset ajattelin tehdä kummitädilleni, mutta ensimmäisen valmistuttua huomasin, että lapasista tulisi liian isot hänelle. Päätin siis pitää itselleni ja neuloin hänelle jo toiset. Niistä kuitenkin vasta myöhemmin, kunhan saan viimeisetkin joululahjalapaset valmiiksi.

      
Chevalier-lapaset
Ohje: Tikrun blogista Chevalier-lapaset
Lanka: 7 veljestä 90 grammaa
Puikot: 4mm bambusukkapuikot
Muuta: ihan kiva ohje, tosin kaaviota piti koko ajan seurata. Onneksi keksi käyttää post it -lappua, jota siirtelin, kun etenin lapasessa. Kärkikavennuksista en pitänyt, mutta en viitsinyt purkaakaan. Peukoloa pienensin ja neuloin sen kärkikavennukset erilailla. Ihaninta näissä on (kuvion jälkeen) pitkä ranneke, ei kädet jäädy, vaikka talvitakissani onkin liian lyhyet hihat.

      
Tossut
Ohje: omasta päästä
Lanka: paksu Pirkka-lanka 100g
Puikot: 5mm bambusukkapuikot
Muuta: Tämä epämääräinen kuva yrittää siis esittää tossuja, jotka annan iskälle joululahjaksi. Jostain luin, että tuo lanka huopuisi noin 30% ja sen perusteella laskeskelin pituuden. Yhtään pitemmäksi en kyllä olisi voinut tehdä, juuri ja juuri langan pää riitti päättelyyn. Tuo pyöri koneessa kahden pyyhkeen kanssa 40 asteessa ja koneesta kaivoin esiin kovin pienet mytyt. Omien salikenkieni avulla kiskoin noita isommiksi, nyt ne ovat minulle isot, toivottavasti mahtuvat iskälle. Teen toiset, jos eivät mahdu.

Laihdutushaasteeni siis kiinnostaa ainakin muutamaa. Voisin yrittää perustaa bloggeriin oman blogin, jonne kaikki pääsisivät kirjoittamaan. Olisiko teillä hyviä nimiehdotuksia? Itse ajattelin aloittaa heti vuoden alussa (tai siis oikeastaan pitää taukoa vain joulun ja uuden vuoden välisen ajan), mutta kukin aloittaa, kun se itselle parhaiten sopii. Olisi kiva, jos kaikki kirjoittaisivat ensimmäisen viestin tammikuun parin ensimmäisen viikon aikana. Ainakin esittelyä ja omia tavoitteita ja suunnitelmia, kuinka niihin tavoitteisiin olisi tarkoitus päästä. Vaikka vähintään kerran kuussa voisi sitten infota muuta porukkaa, miten suunnitelmat ovat toimineet. Itse ajattelin jatkaa joka viikkoisia punnituksia, mutta alkupainoa en minäkään kehtaa laittaa. Vaa'attomat voivat käyttää esimerkiksi juuri mittanauhaa. Kukin kertoo sen, mikä tuntuu hyvältä. Projektin aikana tsempataan toisiamme, mutta minua saa kyllä potkia takamuksillekin, jos projekti ei näytä edistyvän. Miltä kuullostaa? Onko sääntösuunnitelmani hyviä vai olenko liian tiukka/lempeä? Ideoita ja mielipiteitä ottaisin tässä vaiheessa mielelläni vastaan, en ole aiemmin mitään tempausta tempaissut pystyyn ja varmasti olen unohtanut ainakin miljoona asiaa, jota olisi pitänyt ajatella.