Meni tuossa asiat välillä aika kunnolla pieleen. Tiistai-iltana selvisi, että suihku onkin meidän itsemme korjattava. Olimme siis jo perjantai-illasta pärjänneet erittäin huonosti toimivalla suihkulla. Keskiviikkoaamuna Mies oli lähdössä ostamaan suihkun letkua, kun huomasi, että pihallamme joku oli kolaroinut oikein kunnolla ja autoja oli useampikin kunnolla rutussa. Meidän automme ei ollut juurikaan rutussa, mutta jumissa. Keskiviikkona ja torstaina piti asiasta soitella ja selvitellä.

Torstainakaan ei alkanut kauhean hyvin. Minulla oli jumalanpalveluselämän kurssilla messu, jossa toimin liturgina ja saarnasin. Ei mennyt kauhean putkeen. Jännitin sitä ihan hirveästi ja sen kuuli esimerkiksi lauluäänestä. En ole mikään hyvä laulaja, mutta nyt meni vielä huonommin kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Tiesin, mitä suusta piti tulla, mutta se tuli ihan vääränlaisena. Onneksi palaute ei ollut niin kauheaa. En siis varsinaisesti jännitä itse messua, vaan sitä seuraavaa palautteen antoa. Kymmenen ihmistä ruotii suunnilleen jokaisen liikkeen ja henkäyksen.

Torstai-ilta sujui kuitenkin paremmissa merkeissä. Kävin Kampin neuletapaamisessa, jossa tottakai oli hauskaa ja onnistuin neulomaan baijerilaisianikin ilman virheitä. Selvisin jopa siitä kammottavasta lisäyskerroksesta kerralla oikein. Lisäksi kotona sain vihdoin valmiiksi Miehelle tulevan paidan takakappaleen, jonka kanssa olen tapellut jo jonkin aikaa. Olen purkanut raglankavennukset jo moneen kertaan, keskittymiskyky ei ole riittänyt siihen, että molemmissa reunoissa kavennettaisiin yhtä monta silmukkaa ja vielä jokaisella oikean puolen kerroksella. Ehkä olisi turvallisempaa siirtyä takaisin vaakatilkkuihin, kunnes palautan gradun. Ullaan voisin tietysti kirjoittaa jutun neulomisen ja gradunkirjoittamisen yhteensopimattomuudesta, mutta ehkä siihen ei ole aikaa...

Perjantaina mieli parani vielä entisestään. Turun tuomiokapitulista soitettiin minulle ja sovin tapaamisesta piispan kanssa. Kaikkien pappisvihkimystä halajavien pitää siis ensin keskustella piispan kanssa, ennen kuin työnsaanti etenee. Lisäksi sain ostettua suihkuun letkun, eli pääsemme taas suihkuun. Ja naapuri hinautti autonsa pois, joten saimme omamme käyttöön, eikä siinä ollut edes naarmua!

Tämä kaikki aiheutti syömisrintamalla kuitenkin vähän heikomman esityksen (mm. pitsaa), joten vaa'alle astuminen huomenna hieman pelottaa...