Jostain syystä keväällä ja kesällä tekee mieli virkata. Virkkaus ei oikein sovi kädelleni, ehkä pyorittelen sitä liikaa tai jotain, mutta kipeäksi se tulee, jos paljon virkkaa. Tälle halulle pitää kuitenkin antaa aina välillä myöten, tällä kertaa valmistui jenkkikassi. Kuva on taas onneton, mistähän sitä malttia saisi opetella kuvaamaan.
         
Jenkkikassi
Ohje: Suuri Käsityö -lehti
Lanka: 100g vaalean turkoosia Rellanan puuvillalankaa, jota sain reilu viikko sitten Tallinnan reissulta sekä noin 80g valkoista puuvillalankaa, todennäköisesti Novitan Alabamaa
Koukku: 3,5mm bambukoukku
Muuta: Tuon tekemisestä olen haaveillut jo helmikuusta 2006, jolloin edellisessä Suuressa Käsityö -lehdessä mainostettiin seuraavan numeron ohjeita. KristiinaS:n laukku on niin söpö, että pakkohan omakin oli tehdä. Koska lanka, jota käytin, oli paksumpaa kuin ohjeessa, laukusta tuli leveämpi, mutta en sitten tehnyt suhteessa yhtä korkeaa. Kuvastahan ei voi päätellä mittasuhteita, mutta tuohon mahtuu sopivasti matkaan pienehkö käsityö. Pohjalla ei ole vielä pahvia, katson tarvitseeko ja jätin tekemättä myös nimilapun kehyksen. Vetoketjun ja nuo kahvat ompelin kiinni koneella.

Toinen vetoketjua vailla oleva käsityö, joka on vauvan haalari Venla-avun keräykseen, on sitä edelleen, koska ostin liian lyhyen vetoketjun. Saa nähdä, koska ehdin sellaisen hankkia. Hirveä kiire sillä ei kuitenkaan vielä ole, neulon samaan keräykseen vielä toisen haalarin, Novitan uudessa Muksuekstrassa olevan kietaisuhaalarin. Sen lisäksi kesken ovet edelleen Jaywalkerit, mutta ne valmistuvat varmaan pian, koska niille on vihdoin kohde. Anoppi saa ne äitienpäivälahjaksi. Omalleni annan sukkalankaa ja pyydän valitsemaan ohjeen.