Kiitos kaikille onnitelleille, minä suorastaan punastelen täällä. Torstaina kävin hakemassa tarkastajan (joka siis myös ohjasi graduani) kirjoittaman lausunnon, eli ehkä minäkin jo uskon tuohon arvosanaan. Miehelle tuli pieniä paineita, hän palauttaa oman gradunsa kai aika pian.

Sain viime viikolla kummitädiltäni synttärilahjan. Eihän niistä juhlista olekaan kuin kolmisen viikkoa. Hän oli tilannut tämän ajat sitten Akateemisesta, mutta ilmeisesti olivat siellä unohtaneet ilmoittaa, että kirja on saapunut.
                            
Ihana kirja, upeita palmikoita helpoista vaikeampiin ja lopussa paljon palmikkokaavioita. Synttärilahjaksi sain myös vanhemmiltani kauniin, japanilaistyyppisen teekannun (jolle pitäisi tehdä pannumyssy), appivanhemmiltani ja kälyltäni hemmottelupaketin (mm. suklaata, limua, kaunis pikkupyyhe, kasvo- ja jalkahoitopusseja, Schottin sekalaiset) ja Mieheltä kaksi kautta lisää Gilmoren tyttöjä. Nyt puuttuu enää viimeinen kausi.

Aloitin viime viikolla Jaywalkeraita, mutta tämän hetkisessä aivotoiminnassa ne eivät onnistuneet, virheitä tuli matkan varrella, puikkokokokin oli väärä ja viimeinen pisara oli, kun teräkin vielä oli jotenkin omituisen näköinen (en siinä vaiheessa lukenut ohjetta, eli en tiedä, miten se olisi pitänyt tehdä). Purkuun meni sukka ja päädyin neulomaan ainaoikein vauvan haalaria Venla-apu-keräykseen. Tarpeeksi yksinkertaista minulle. Toisaalta jostain syystä kykenin kyllä neulomaan baijerilaisia, jopa tv:n ääressä ja torstaina neuletapaamisessa. Ehkä ne taas vaativat niin paljon tarkkaavaisuutta, että niitä voi neuloa.

Viikonloppu meni laiskotellessa, vaikka olisi pitänyt esseitä kirjoittaa. Lauantaina yritin metsästää Novitan Muksuekstraa, mutta en löytänyt. Ehkä se jossain vaiheessa tulee vastaan. Eilen lähinnä istuin tv:n ääressä (mm. Atlantis, Prisma-dokumentti, Pizza-ohjelma) ja nukuin päikkäritkin, mistä nyt saan maksaa. Päikkärit, lyhyetkin aiheuttavat aina sen, että seuraavana yönä en saa unta ja uni on katkeilevaa. Eli seuraavana päivänä olen entistä väsyneempi. Nyt yritän energiajuoman voimin aloittaa tämän päivän kirjoitusurakkaa. En siis vieläkään ole opetellut kahvin juontia.