Minun oli siis tarkoitus antaa äidilleni lahjaksi lankoja ja sukkaohjeita, joista hän olisi valinnut mieleisensä. Keksin kuitenkin lauantaina, että voisin virkata äidille hatun, jonka sainkin valmiiksi sunnuntaiaamuna juuri ennen kuin minun piti lähteä vanhemmilleni. Äiti ihastui hattuunsa, joten idea onnistui.
      
Ohje: Kauneimmat käsityöt 3/2008
Lanka: Hjertegarn Blend bamboo valkoinen ja beige yht. 70g
Koukku: 3,5mm bambukoukku
Muuta: Jostain syystä minulla ei koskaan ole samaa määrää silmukoita virkatessa kuin ohjeessa, niin kävi myös tällä kertaa. Alku on siis ohjeen mukainen, mutta jossain vaiheessa minulla taas oli eri määrä silmukoita, joten loppu siis suunnilleen ohjeen mukaan. Tein lieristä lyhyemmän kuin ohjeessa, lähinnä ajanpuutteen vuoksi, mutta äiti piti tuosta mitasta enemmän kuin ohjeen mukaisesta. Myös raidat omasta päästä.

Kävimme Pasilassa hotellissa äitienpäivälounaalla. Vaikka Pasila ei ehkä olekaan niitä hehkeimpiä paikkoja Helsingissä, tuolla oli paras valikoima kasvissyöjille niistä paikoista, joista isäni kyseli, eikä näkymäkään ollut huono. Leivoin aamulla persikkarahkapiirakkaa, jota myöhemmin nautiskelimme. Kotiin tullessani toin vihdoin mukanani maton, jonka kudoin kevään kurssilla, mutta se pitäisi vielä viimeistellä. Siitä kuvia sitten joskus. Mies oli omilla vanhemmillaan ja kertoi anopin kehuneen tekemiäni sukkia. Onnistuneet lahjat siis.

Tänään jaksoin jo pestä pyykkiä, miten sitä kertyykään vain kahden ihmisen taloudessa. Tiskasin myös megatiskin. Loppuviikosta voisin vihdoin siivota täällä enemmänkin. Keskiviikkona ajattelin käydä yliopistolla selvittelemässä taas asioita. Sitä viimeistä viittä opintoviikkoa ei ole vielä tullut ja viimeiset opinnot pitäisi saada rekisteröityä. Ensi viikon keskiviikkona pitäisi jättää tutkintotodistuspyyntö. Voi tätä byrokratiaa.