Sain eilen valmiiksi matonkuteesta virkatun maton ja pari pientä koria. Maton kuden jäi yli äidin matosta, korien taas omastani. Tarkoitus oli tehdä näistä kassi, mutta kuteet olivat niin eri paksuiset, ettei suunnitelmani toiminut, vaikka kuteiden piti olla samaa, värin vain eri. Maton ajattelin keittiön (keittokomero) lattialle, mutta siihen siitä tuli liian pieni. Taidan kokeilla sitä vessan lattialle ja laittaa sitten vessaan kutomani maton keittiöön, jos vain saisin sen joskus viimeisteltyä.
            
Virkkasin nämä 10 mm koukulla, koreihin olisi voinut käyttää isompaakin, jos sellainen olisi ollut. Matto painaa 840 grammaa ja korit yhteensä reilu 600 grammaa. Niissä ajattelin säilyttää vessassa pyörivää sälää.

Pääsin eilen taas värjäyksen makuun. Värjäsin valkoista Nallea 150 grammaa koivunlehdillä ja puretin alunalla. Langan annoin lillua keittelyn jälkeen tähän aamuun väriliemessä ja aamulla pesin sen. Nyt se on parvekkeella kuivumassa. Täytyy tarkkailla, ettei aurinko paista siihen kohtaan, jossa lankavyyhti kuivuu. Väri on ainakin märkänä kaunis, ei ihan yhtä voimakas kuin viimekesäisessä yrityksessä. Nyt tekisi mieli kokeilla myös muita kasveja, ainakin voikukkaa ja nokkosta.

Tänään pääsen pitkästä aikaa salille. Täytyy muistaa ottaa varovasti, että huomenna pääsee ylös sängystä. Pyöränkin ajattelin kaivaa esiin, jos alkaisi tutustua tuttuihin (ja uusiinkin) maisemiin pyörän selästä.