Vein pikkusiskolle joskus aiemmin muutaman kerän lankaa ja ilmoitin, että näistä saisit neuleita. Vietimme muutaman tunnin selaillen Novitaklubin ohjeita ja päädyimme muutamaan ohjeeseen pitkän arvonnan jälkeen. Näistä ensimmäinen valmistui viikonloppuna ja irrotin sen matosta maanantaina. Kuva on taas onneton, otin sen maanantai-iltana, enkä katsonut tarkemmin, millaisia otoksia sain ja paita on jo luovutettu eteenpäin.
                            
Kaarrokepitsineule
Ohje: Novita kesä 2006, malli 12
Lanka: Novita Samon n. 370 grammaa
Puikko: 4,5 mm pyöröpuikko
Koko: S/M
Muuta: Neuloin ohjeesta poiketen huomattavasti pidemmäksi (S/M koon korkeus helmasta kainaloon 24 cm, minä neuloin 50 cm). Muuten en ohjetta modifioinut. Sisko ihastui tuohon ikihyviksi. Siskolle on aina ihana neuloa, kiitosta satelee ja hänen päällään näkee usein tekemiäni neuleita.

Viikonloppu meni sisätiloissa tv:n ääressä, mutta nyt alkaa flunssa olla jo mennyttä. Yskä on tosin vielä karmaiseva. Maanantaina kävin lääkärissä, sain odottaa siellä lähes 2,5 tuntia! Lisäksi paljon myöhemmin juna oli niin paljon myöhässä, että myöhästyin bussista ja seuraavaa odotellessa huomasin, ettei minulla ole avaimia mukana. Toisaalta ostin itselleni Anttilasta Veeraa, josta ajattelin neuloa pontson, ja kirjastossa (jossa odotin, että Mies tulisi kotiin ja päästäisi minut sisään) löysin Jane Austenin Järki ja tunteet sekä Taru sormusten herrasta -kuuntelukirjan. Kirjan ehdin jo lukea (näitä lisää), mutta cd:t odottavat vielä kuulijaansa. Jokaiseen kesään jo vuosia on kuulunut tuon kirjan lukeminen, tänä vuonna ajattelin kuunnella sen.

Eilen aamupäivällä menin pikkusiskon luo viemään tuota neuletta. Ajattelin vain poiketa ohimennen, mutta unohduinkin istumaan moneksi tunniksi. Yhtäkkiä tajusin, kuinka paljon kello on. En ollut syönyt, eikä minulla ollut neuletapaamista varten käsityötäkään mukana. Taas soitto Miehelle, milloin hän ehtisi lähteä kotiin, että saisin kyydin, koska julkisilla sompaillessa olisi kulunut liikaa aikaa. Onneksi sisko tarjosi ruokaa (tai teimme itse asiassa yhdessä) ja Mieskin pääsi lähtemään sopivaan aikaan, joten pääsin kuitenkin neuletapaamiseen. Ja hauskaa oli taas. Suorastaan vatsalihaksia särkee...

Eilen oli ajatukseni kerätä lupiininkukkia väripataan, mutta jäi sitten ajanpuutteen takia. Tänään voisin käydä, jos sää ei tästä pahene. Sen verran kauniita lankoja olen blogeista löytänyt, esimerkiksi Tuulan blogista. Juhannukseksi on mökkireissu tiedossa, mutta säät eivät lupaa kovin hyvää. Onneksi mökillä on tv pahan päivän varalta ja neuleita pitää ottaa tarpeeksi mukaan. Pitäisi vielä päättää, mitkä mukaan pääsevät.