Histan häät, jota olimme viikko sitten katsomassa, oli upea esitys! Jos joku vielä siihen saa liput, suosittelen sitä ehdottomasti. Ennakolta en odottanut paljon, menin katsomaan, koska siskoni siinä esiintyy. Ainoa ongelma oli lämpötila. Ulkona oli lähes 30 astetta, tila on pieni ja näytelmä tapahtuu koko salissa, joten kuumottavat teatterivalot oli suunnattu joka puolelle. Säälien seurasin varsinkin päänäyttelijöitä, joilla oli paksut 1800-luvun papinasut päällä. Oikeasti esitykseen kuuluisi hääateria väliajalla, mutta me olimme katsomassa harjoituksia, joten meille tarjoiltiin vain värjättyä vettä. Ruoan aluksi ja lopuksi myös yleisö eli häävieraat pääsevät laulamaan pari virttä.

Viikonloppuna mökillä minuun iski oikein kunnon kesäflunssa. Tässä viime aikoina olen tainnut olla lähes koko ajan kipeä. Ensin ajattelin, että allergiaoireet vain ovat pahoja, mutta kuume paljasti totuuden. Maanantaina ja tiistaina vietin aikaani lähinnä nukkuen ja niistäen, mutta keskiviikkona piti taas terästäytyä ja lähteä Tampereelle työhaastatteluun. Tätäkään paikkaa en saanut, sekin meni papille. Tämän papin tunnen, hän on jo aiemmin valmistunut opiskelukaverini, enkä päätöstä todellakaan ihmettele. Eli työnhaku jatkuu.

Torstaina juhlittiin jälleen valmistujaisia, tällä kertaa Miehen. Publiikin jälkeen menimme porukalla syömään Papa Giovanniin. Porukassa oli mukana meidän lisäksemme appivanhempani, Miehen sisko, täti ja serkku, sekä yllättäen paikalle saapui hänen kummisetänsä avovaimonsa kanssa Rovaniemeltä. Ruoka oli hyvää, mutta palvelu ei mielestäni ollut niin hyvää kuin olisi odottanut ja ainakin minulle jäi kyllä nälkä. Kasvissyöjänä minun piti pääruoaksi ottaa pastaa. Lahjoja saimme molemmat, minä sain appivanhemmilta pikkupeilin, jota voisin papintyössä tarvita (olen ajatellutkin hankkia), ja Kalevalakorun Talon sydän -rannekorun (todella kaunis ja minullahan on jo kaulakoru). Miehelle annoin Kummisetä-elokuvaboksin ja virkatun pipon, koska ylioppilailla ja tohtoreilla on omat hattunsa, täytyy myös maisterillakin olla.
            
Maisteripipo
Ohje: sovellettu ylioppilaspipoista
Lanka: Novita Tennessee valkoinen ja musta yhteensä 85g
Koukku: 4mm bambukoukku
Muuta: Yritin tuohon kirjoja sanan "maisteri", mutta jätin sen pois muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Mies tajusi tuon idean jo ennen kuin selitinkään, ihmetteli vain, missä vaiheessa sen ehdin tehdä.

Alkuviikosta postilaatikossa odotti mieluinen paketti.
                
Neulomon kesäkassivaihdon kassini JossuP:ltä. Lisätietoja kassista löytyy hänen blogistaan. Tuo on juuri sopivan kokoinen, että siinä voi pitää keskeneräistä käsityötä. Kotona neulon ainakin kolmessa paikassa ja ei ole kerta tai kaksi, kun olen napannut vain neuleen ja lankakerä on sitten tullut perässä, jos on tullut. Nyt lankakerä ja keskeneräinen kappale kulkevat tässä kassissa.

Tänään olisi ollut KIP ja eilen kävin eväätkin ostamassa, mutta sen verran olen vielä flunssassa, etten jaksanutkaan lähteä. Sitkeää sorttia tämä tauti. Eilen pesin taas urakalla pyykkiä (meillä on pesutupa), sekin taisi viedä voimia. Onneksi Mies rahtasi pyykit sinne edellisenä iltana ja toinen eilen illalla ne kotiin. Sehän on pyykinpesussa se raskain vaihe.