Kiitos kaikille onnitteluista! Pääsin laulamaan suvivirren ja muutamat opettajat onnittelivat ihan tosissaan, eikä vain ohimennen. Kävimme vielä syömässä vanhempieni ja Miehen kanssa. Tiistaina tulikin sitten paluu takaisin maanpinnalle, kävin työkkärissä kyykytettävänä. Ensi viikolla olisi taas yksi työhaastattelu, tai oikeastaan menen seurakuntaneuvoston kokoukseen. Pitäisi pitää 2-3 minuuttia kestävä puhe itselle tärkeästä aiheesta. Ensi viikolla meillä myös juhlitaan taas valmistujaisia, Mies valmistuu torstaina.

Osallistuin Novitaklubin Neulomossa järjestettyyn kesäkassivaihtoon. Itse en kassiani vielä ole saanut (tämän viikon loppuun mennessä taitaa olla lähetysaikaa, tai sitten maanantaihin), mutta tässä minun virkkaamani reppu. Sain sen valmiiksi jo pari viikkoa sitten, mutta odotin, että saaja kommentoi sitä Neulomossa.
                            
Virkattu reppu
Ohje: omasta päästä
Lanka: Kauhavan Kangasaitan trikookude ja Novitan Jasmin yhteensä 1020 grammaa
Koukut: 10 mm ja 5(?) mm
Muuta: Tämä kude on paljon hankalampi virkata kuin se tummempi sininen, josta tein maton (joka muuten päätyikin pikkusiskolle). Alussa jo luovutinkin kerran, kun ensin löysin vain 8 mm koukun. Kiinnittimen ostin Tallinnan reissulla Karnaluksista, toinen samanlainen on vielä jäljellä. Aika jäyllä tästä tuli, toivottavasti sille on kuitenkin saajallaan käyttöä.

Kun tuo ei heti alussa lähtenyt sujumaan, oli jo muuttamassa suunnitelmaa välillä ja aloitin virkkamaan pientä laukkua. Tämänkin tein loppuun ja otin omaan käyttöön.
            
Virkattu laukku
Ohje: omasta päästä, läpän mallikuvio Virkkaajan käsikirjasta
Lanka: Novitan Jasmin kaksinkertaisena 275 grammaa
Koukku: 5 mm
Muuta: Tosi kiva, siihen mahtuu sopivasti kaikki tarpeellinen (lompakko, lääkkeet, avaimet, harja). Tämä valmistui repun kanssa samoihin aikoihin ja  oli käytössä minulla jo ylioppilasjuhlissa sekä valmistujaisissa.

Tänään ajattelin jatkaa värjäyskokeilujani. Tässä lähellä on useampikin kohta, jossa lupiineja on niin paljon, että kassillisen kerääminen ei näy missään. Tarkoitus oli kerätä jo aiemmin, mutta ihmeen kiirettä tämä työttömän elämä on. Tälläkin viikolla joka päivä olen käynyt Helsingissä ja niin olen tänään ja huomennakin menossa. Huomenna menen vielä katsomaan Histan häiden harjoituksia. Pikkusisko esiintyy siinä kuorossa. Viikonlopuksi mökille, koska tätini, hänen avomiehensä ja nuorin serkkuni tulevat sinne käymään.