Kummitädillenihän annoin syntymäpäivä- ja eläkkeellejäämislahjaksi Sukkalankoja ja ohjeiden kuvia ja käskyn valita. Tänään vihdoin viimein sain nuo sukat valmiiksi. Neule kulki mukana, mutta jostain syystä harvoin sain niitä neulotuksi. Toisen sain aiemmin valmiiksi, mutta toinen jäi. Tiistaina neuletapaamisessa sukanvarsin lähtikin yhtäkkiä etenemään, joten päätin tikutella ne nyt vihdoin valmiiksi.
                            
Strawberry Field -sukat
Ohje: Strawberry Field Ullaneuleessa
Lanka: Austermann Stepp
Puikot: 2,5 mm bambusukkapuikot
Muuta: Kantapäässä oli jotakin häikkää, mielestäni se olisi osunut ohjeen mukaan vinoon, mutta toisaalta en ehkä lukenut ohjetta tarpeeksi hyvin. Tuosta kärjestä en kauheasti pidä, mutta se varmaan toimisi paremmin, jos olisin aloittanut kärkikavennukset aikaisemmin. Ohjeessa on neljä kokoa ja minä tein koon 38 mukaan, mutta pidemmän (tädin jalka taitaa olla kokoa 39 tai 40). Muuten pidän noista paljon. Tuo mallineule on jotenkin todella addiktoivaa. Ja kantapäässä jatkuvat ainaoikein raidat ovat kivat. En tiedä, saako tuosta kuvasta selvää.
                 

Jaksoin eilen käydä keräämässä lupiinin kukkia ja taisin kerätä niitä vähän liikaakin, koska eivät meinanneet kattilaan mahtua. Aiemmin ei värjäyksissä kasvin keittovaiheessa ole ollut mitään ongelmia (paitsi hitaus), mutta eilen meinasi koko ajan kiehua yli, vaikka kuinka pienensin levyä ja otin välillä pois. Jouduin siis vahtimaan vieressä. Onneksi langan kanssa suostui kiltisti pysymään sopivassa lämpötilassa. Langan pesin tänään ja upea väri se ainakin märkänä on.

Nyt pitäisi alkaa pakkaamaan mökkireissua varten. Neuleet olen jo suunnilleen valinnut, mukaan lähtee sukat puuvillalangasta ja sitä Veeraa pontsoa varten. Vielä täytyy ajastaa nauhoitukset täksi illaksi (se ei suju ilman tappelua koneen kanssa) ja tietysti tiskata ja viedä roskat. Mieluummin uppoutuisin Keski-Maahan. Olen eilen ja tänään kuunnellut yhteensä 4 cd:tä ja Frodo on vasta syömässä sieniä herra Magotilla. Kertojalla on miellyttävä ääni, hän ei ehkä ole ihan paras valinta, mutta toiseksi paras. Han lausuu jotkin nimet hieman eri tavalla kuin minä lausuisin (ainakin elokuvat nähneenä), joten se vähän häiritsee. Mutta nyt siis pakkaamaan ja nauhoitusyritysten pariin. Kaikille hauskaa ja mahdollisimman aurinkoista juhannusta!