Jotenkin tänne kirjoittelu on jäänyt, lähes koko ajan on neule käsissä, mutta mitään ei valmistu. Osittain se johtuu varmaan siitä, etten jaksa keskittyä vain yhteen vaan ideoita pulpahtelee liiankin kovaa vauhtia. Kesken ovat ainakin Miehelle paita kevään Novitasta, pikkusiskolle taikabolero, lapaset Haaviston kirjasta (ohjetta olen vaihtanut jo ainakin viisi kertaa ja toista lankaakin kerran), itselle pontso Veerasta, joka ei tosin ole edistynyt pitkään aikaan, sekä matkatyönä virkattu tyynyliina uusimmasta Modasta. Tauon aika sain timantin niin TeSalta kuin MarjutJ:ltäkin, kiitos siitä kovasti. Vaikka kuinka olen yrittänyt valita seitsemää, jolle tämän antaisin, en osaa päättää, joten tylsänä jätän jakamatta eteen päin.

Viime viikonloppuna olimme hoitamassa appivanhempieni koiria ja koirakuume tietysti vain paheni. Nuoremman kanssa tein pitkän lenkin sunnuntaiaamuna, olipa mukava kuljeskella metsässä ja läheisessä puistossa. Ainoa ikävämpi puoli koirien (tai ainakin näiden koirien) kanssa on niiden erilainen unirytmi. Aamulla haluaisin nukkua pidempään kuin ne, vaikken olekaan mikään aamu-uninen. No, ehkä sellaiseenkin tottuisi.

Pitkin kesää olen silloin tällöin värjäillyt lankoja ja viimeisimmästä otin jopa kuviakin. Kasvien pilkkominen jäi kuvaamatta, mutta kasvista riippuen joko revin tai leikkaan saksilla pienemmiksi. Kun kasvit porisevat liedellä, vyyhdin langan. Hieman omalaatuisesti, koska minulla ei vielä ole vyyhdinpuita.
                               
Tässä siis päällekkäin pyörivä satulatuoli ja ruokapöydän tuoli nurin perin. Siniset langat ovat haltijalankoja. Ennen värileimeen upotusta kastelen langan suunnilleen kädenlämpöisessä vedessä.
                
Yleensä en viitsi jäähdyttää keitinvettä, enkä siivilöidä kasveja pois, vaan laitan langan suoraan joukkoon. Ennen lankaa lisään puretteen. Lämpötilan pitäisi pysyä 80-90 asteen välissä, käytössäni on lihalämpömittari, joka pysyy hyvin kannen varassa. Tosin se mittaa lämpöä melko pinnassa.
                                
Lankaa keitttelen yleensä reilun tunnin ja annan sen lillua värissä seuraavaan päivään parvekkeella ennen huuhtomista. Joukossa saattaa erottaa lankaa.
               
Huuhtomista en enää kuvannut, mutta ongin langan tuolta sotkusta, joka päätyy vessanpöntöstä alas, ja pudistelen pahimmat roskat pois. Pesen villanpesuaineella ja huuhtelen yleensä noin viisi kertaa. Laitan kuivumaan joko parvekkeelle tai pesuhuoneeseen, jos sataa tai en voi vahtia, ettei aurinko paista suoraan.

Tänä kesänä olen värjännyt neljä kerää Novitan Nallea, eli yhteensä 600 grammaa lankaa. Monet sukat ja mahdollisesti kirjoneulelapaset siis tiedossa.
               
Vasemmalta oikealle: 26.5. koivun lehdillä, 5.6. lupiinilla (kukat, varret, lehdet), 19.6. lupiinin kukilla ja 22.7. raparperin lehdillä. Muut olen purettanut alunalla, mutta raparperi ei ilmeisesti puretusta tarvitse. Värit toistuvat ihmeen hyvin, oikea väri on ehkä hieman syvempi. Muista sain roskat hyvin pois, mutta tuo viimeinen pitää varmaan keriä ulkona, ettei roskaa sisälle niin pahasti.

Raparperin lehdet sain kummitädiltä, muut olen poiminut tästä ympäristöstä. Sain myös raparperin varsia ja niistä on juuri tulossa vispipuuroa. Siis puolukkavispipuuron kaltaista, mutta raparperista. Nyt puuro on jäähtymässä parvekkeella, jossa varjossa on vain hitusen viileämpää kuin sisällä. Kohta siirrän sen jääkaappiin, ei se muuten jäähdy.

Olen innostunut myös ompelemaan, tosin siinäkään ei mitään valmista vielä ole. Aloittelen helpolla ja opettelen samalla käyttämään saumuriani. Joka tyypin kaavakirjan (kirjastosta) pitäisi syntyä Miehelle pari t-paitaa ja huppari. Ajattelin ommella myös itselleni yöpuvun, Miehelle farkut, pikkusisko tilasi kesämekon ja äiti sekä hameen että housut. Ompelun suurin ongelma on kaavojen piirtäminen ja kankaan leikkuu. Minulla ei ole kunnollista pöytää tarkoitukseen, joten joudun konttailemaan lattialla.

Lauantaina ajattelimme suunnata Hämeenlinnaan. Tarkoitus olisi vierailla ainakin itse linnassa ja tietysti minä haluan vierailla Villamokassa. Jos jollain olisi tietoa kivasta järkevän hintaisesta ruokapaikasta, tieto otettaisiin kiitollisuudella vastaan.