Äiti oli kaivellut kaappeja ja löytänyt taas lisää minun keskeneräisiksi jääneitä käsitöitä. Ilmeisesti nämä on tarkoitettu vauvan vaatteiksi, mutta totesin niiden kuitenkin paremmin sopivan nukelle. Serkku saanee siis pian postia (tai nämä muuten vain, jos vaikka tulisi mummolassa käytyä lähiaikoina).

               
Nuken vaatteita
Ohje: jostakin, veikkaisin jotain vanhaa Suurta käsityö -lehteä
Lanka: ei mitään hajua, tuntuu pehmeältä villalangalta, yhteensä noin 230 grammaa
Koukut: ilmeisesti 2 ja 2,5 mm

Tossut olivat valmiina, samoin pipo, paitsi siinä ei ollut mitään kiinnitystä. Turkoosista paidasta oli päättelemättä järkyttävä määrä langanpäitä ja vaaleanpunaiseen en ollut kiinnittänyt hihoja. Syykin selvisi, hihat ja vartalokappale eivät sopineet yhteen, joten virkkasin nuo kaaret tilalle, kuten noihin reunuksiinkin. Ja päättelin lisää langanpäitä. Kaikkiin virkkasin tuollaiset nyörit kiinnikkeeksi. Testasin vanhemmillani olevalle nukelle, sille takit ovat sopivia, tossut liian isot, mutta pipo ei mahdu päähän, mikä johtuu sen pitkistä hiuksista.

Myös muuta on valmistunut, mutta niistä lisää, kunhan saan kuvia. Luovutin ne jo eteenpäin viime viikolla, kun minulla ei ollut kameraa, mutta sisko lupasi kuvia, kunhan poikakaveri on armeijasta lomilla kuvaamassa. Kesken on edelleen Miehelle paita, josta on tulossa oikea murheenkryyni. Ensin neuloin takakappaleen ja etukappaletta ehkä 15-20 senttiä, kun huomasin sekoittaneeni oikeat ja nurjat silmukat, eikä mallineule toiminut. Nyt minulla on nämä kappaleet valmiina, mutta huomasin, että etukappaleen keskellä oleva palmikkokaistale kupruilee todella pahasti. Kokeilen tänään pingottamista, mutta jos se ei auta, en tiedä, mitä teen. Paitsi tietysti heitän kappaleet jonnekin korin pohjalle häpeämään. Mutta nyt siis pingottamaan (mikä on ehdottomasti inhokkivaiheeni viimeistelyssä).