Tähän paitaan langat ostin muistaakseni silloin, kun keväällä maaliskuussa palautin graduni. Ensimmäinen viritelmä pääsi heti puikoille, mutta pari päivää myöhemmin tuli uusi Novita, eli kesä 2008, jossa oli parempi ohje. Eli alku purkuun ja uutta puikoille. Toukokuussa tapasin Pikkumyyn ja mukana olleesta työstä oli silloin neulottuna noin parikymmentä senttiä. Pidin sitä jo silloin ikuisuusprojektina, mitä Pikkumyy ei ymmärtänyt. (Kelpaako nyt ikuisuusprojektista:)?) Monet projektit menivät ohi, mutta kesäkuussa minulla oli valmiina takakappale ja noin puolet etukappaleesta. Tässä vaiheessa huomasin, että olen sekoittanut oikeat ja nurjat silmukat. Mallineuleena piti olla 1. krs oikein, 2. krs 1o, nosta 1s. Minä puolestani neuloin nurjalla puolella nurin nuo, mitkä piti neuloa oikein. Tämähän joustaa paljon vähemmän, vaikka muuten olisikin voinut toimia, joten purkuun. Heinä- tai elokuussa minulla oli vihdoin valmiina taka- ja etukappaleet, kun huomasin, että edessä oleva palmikko aaltoilee.
                             
Tässä vaiheessa meinasi jo päästä itku, mutta päätin kokeilla pingottamista, joka paransikin tilannetta huomattavasti, joten neuloin vielä hihat ja kauluksen sekä kokosin paidan. Miehen ensimmäinen kommentti oli, että ihan kiva, mutta aika kuuma. Tässä vaiheessa meinasi päästä uusi itku. No, paita valmistui kuitenkin viime kuun lopussa ja nyt siitä on vihdoin kuvia. Eiköhän tuo käyttöön pääse, kunhan ilmat tästä vielä viilenevät.
                             
Palmikkopaita
Ohje: Novita kesä 2008, malli 63
Lanka: Samos Lollipop, noin 1100 grammaa
Puikot: 4,5 mm pyörö, kauluksessa 4 mm addipyörö
Muuta: No joo, en suosittele muille, lähinnä tuon palmikon takia. Se aaltoilee edelleen vähän, mutta ei enää häiritsevästi. Paita on myös kuitenkin liian vaalea Miehelleni, mutta eiköhän se silti käyttöön pääse. Eipähän tuota tarvitse ainakaan enää neuloa. Loppuun vielä parempi kuva pinnasta.
              

Flunssan takia jatkui tarve neuloa helppoja juttuja, joten päädyin tuhoamaan 7 veljestä varastoani pikkusukkiin johonkin keräykseen.
              
Pikkusukkia
Ohje: perussukka tiimalasikantapäällä
Lanka: 7 veljestä ja 7 veljestä Polkka -jämiä yhteensä noin 160g
Puikot: 4 mm bambusukkapuikot
Muuta: ilmeisesti sukat ovat kokoa 30, 26 ja 22. Ihan sukkataulukosta otin mitat. Tuo keskimmäinen pari on aika kauhea, en tajunnut kuinka eri sävyiset nuo langat ovat. Eiköhän ne kuitenkin lämmitä siinä missä muutkin.

Neuloin ensin tuosta sinisestä ja se narisi ja oli muutenkin aivan kauhea puikoilla. Vihreä sen sijaan oli aivan eri maata, neulominen sujui ja lanka soljui mukavasti. Tuota vihreää ostin alunperin neuloakseni polvimittaiset palmikkosukat viime syksyisen 7 veljestä -liitteen ohjeella. Totesin kuitenkin, että joutuisin muokkaamaan ohjetta paljon, että saisin pohkeenikin mahtumaan sukkaan, joten suunnitelma hautautui. Nyt päädyin kuitenkin neulomaan polvisukkia siitä, tosin eri ohjeella, koska sen neulominen oli niin kivaa. Tämän ohitti kuitenkin vasta ilmestyneessä Knittyssä oleva vauvan peitto, OpArt. Tähän ostin eilen muutaman kerän Novitan uutuus luksusta, Cloudia (65% villaa, 35 bambua). Serkun vauvalle. Lankaan päädyin ihan sillä perusteella, että halusin kokeilla jotain näistä uutuusluksuksista ja tämä oli ainoa konepesun kestävä. Väreinä on beige ja vihreä, beigen tilalta olisin halunnut valkoisen, mutta sitä ei kaupassa ollut.