Vietimme eilen pikkusiskon kanssa kunnolla laatuaikaa. Ensin suuntasimme hänen tuttunsa tallille ratsastamaan. Minä en ole ratsastanut yli 13 vuoteen ja silloinkin vain isolla tallilla tuntiponeilla, jotka osasivat tehdä asiat opettajan käskystä. Pikkusiskolla taas on ollut pitkään kammo ratsastusta kohtaan, koska hän on pudonnut monta kertaa niin pahasti ja joutunut ratsastamaan liian vaikeilla hevosilla. Tämän reilun tunnin ratsastuksen aikana opin varmaan enemmän kuin niiden muutaman vuoden aikana, kun ala-asteikäisenä ratsastin. Kunnollista liikuntaakin se oli, hirveä hiki oli jälkeen päin, vaikka ennen selkään nousua tuntui, että sinne paleltuu. Ja nyt tuntuu kuin joku olisi piessyt minut. Ei varmaankaan ole yhtään lihasta, johon ei sattuisi.

Ratsastamasta jatkoimme kohti Hämeenlinnaa aikomuksena mennä kylpylään. Tottakai piti poiketa Villa Mokassa, kun siellä päin olimme.
               
Keltaiset Dinastia-langat (70% villaa, 30 akryylia) pikkusisko halusi, jotta voisin neuloa hänelle säärystimet ja minä taas oli Mokkasukkalangan perässä. Ostin kahta väriä, Amandaa ja Ahtia. Kuvassa on lisäksi sukat, joita matkalla neuloin, kun sisko ajoi.

Hämeenlinnan keskustassa sekoiltuamme suuntasimme kohti Aulankoa ja kylpylää. Lämmin poreallas ja hierovat suihkut tekivät hyvää kipeille lihaksille. Vähän uinkin, lähinnä selkää saadakseni hartiat parempaan kuntoon. Kävimme kylpylässä viimeksi isänpäivänä, mutta silloin se oli aivan tupaten täynnä. Nyt oli paljon kivempaa, meidän lisäksemme siellä oli vain muutama perhe, pari pariskuntaa, joitakin lapsia ja pari yksittäistä ihmistä. Kaikille riitti siis tilaa. Kylpylästä suuntasimme vielä takaisin keskustaan ja kävimme syömässä Rossossa. Varmasti Hämeenlinnassa olisi ollut parempiakin ruokapaikkoja, mutta kello oli jo niin paljon, joten emme jaksaneet etsiä paikkaa, josta kaksi ongelmasyöjää saisi ruokaa.

Kotipihassa oli vasta kymmenen aikaan illalla. Ja parkkeerattuani auton tajusin, että unohdin toisen uimapukuni kylpylään. No, täytyy soitella perään, jos voisivat sen jotenkin toimittaa tänne. Tämän reissun jälkeen ei ollut minkäänlaisia uniongelmia. Kotona odottanutta Modaakaan en jaksanut kuin vähän selata. Tänään ongelmia sen sijaan on. En edes muista, milloin viimeksi olisi sattunut näin paljon niin moneen lihakseen. Jopa syvään hengittäminen on ikävää, vatsalihaksetkin saivat kunnon treeniä, vaikkei sitä huomannut. Pitänee käydä tänään kävelemässä, jos se rentouttaisi lihaksia ja venytellä lisää.

Valmiista käsitöistäkin olisi asiaa, mutta ehkä tämä on jo tarpeeksi pitkä sepustus, joten seuraavaan kertaan.