Messuilla kävin äidin kanssa sunnuntaina. Olimme paikalla noin yhdeltätoista. Kiersimme ensimmäisen kierroksen rauhassa ja useimmille kojuille pääsi ihan mainiosti. Kävimme välillä kahvilla ja pohdimme ostoksia. Toisella kierroksella väkimäärä oli kasvanut jo huomattavasti, joten vähiin jäivät hankinnat.

Tilasimme Suuren käsityölehden, jonka kylkiäisinä nuo helmet tulivat. Lehti tulee minulle, mutta pistän sen edelleen äidille, kunhan olen lukenut. Äidin tekisi mieli tehdä jotain käsitöitä, mutta hän ei ole vielä keksinyt mitä, joten tuosta lehdestä varmaan saa hyviä ideoita. Titityystä tarttui mukaan tuo vyyhti Shibuiknitsin Highlandia, jossa on villaa ja alpakkaa. Minulle pipo. Lankamaailma Nordialta nuo Hjertegarnin bambuiset sukkalangat. Näiden lisäksi ostin hyshyslankaa.

Tänään postilaatikko oli melkoisen täynnä.

Langat sain valitettuani Novitan Jasmin langan solmuista. Vastaamiseen meni Novitalta melko tarkkaan kuukausi (lähetin sähköpostia 27.1 ja vastauksen sain 26.2) ja viestin sävy oli vähintäänkin omituinen. Pitkään siinä kyllä selitettiin, miten solmujen kanssa tulee toimia, mikä olisi varmasti auttanut paljon, jos en olisi sitä itse älynnyt. Esimerkiksi solmuja ei tule jättää neuleeseen, vaan avata ja päätellä langat, ja ne pitää päätellä sivusauman tuntumaan, eikä keskelle etukappaletta. OHO, enpä olisi arvannut. Novitan mukaan on ihan luonnollista, että jokaisessa paidan kerässä on solmu (tai useampi). Koska parissa kerässä solmujen väli oli vain metri, saan korvaukseksi kaksi kerää haluamaani lankaa. Lopuksi toivottiin, ettei luottamukseni Novitan lankoihin mennyt. No, eiköhän se ole mennyt jo aiemmin, vaikka (tai koska) niitä käytän aika paljon. Langat kyllä toimitettiin hämmästyttävän nopeasti, parissa päivässä.

Eilen kävin ratsastamassa (ilman pikkusiskoa) ja olipa taas mukavaa. Nyt kyllä särkee, varsinkin jalkoja. En ole muutamaan kertaan laukannut, mutta eilen sekin sujui ihan hyvin. Aristelen vähän laukkaamista, koska en ole kovin varma rastastaja, aloitinhan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen uudestaan syksyllä, ja hepalla on kauhia kiire koko ajan. Se on siis niin innostunut, ettei välttämättä malttaisi keskittyä. Välillä painellaankin muutama kierros hirveää vauhtia ja sitten taas sujuu hitaanpikin meno:)