Talveen varustautuminen jatkuu. Minulla ei oikein ole ollut sellaista paksumpaa "siistiä" pipoa, eli kaupunkikäyttöön sopivaa. No, nyt on ensimmäinen suunnitelluista valmistunut.

Pipo

Ohje: idea täältä, mutta toteutus loppujen lopuksi oma

Lanka: Zitron Gobi (merino, kameli, alpakka), noin 65 grammaa

Solmuluku: 1

Nappi: mummin nappivarastosta

Puikot: 6mm

Muuta: Tämä lanka ainakin kestää purkamista muuttumatta miksikään ja on edelleen ihana neuloa. Aloitin nimittäin pipon kolme kertaa. Kahdella ensimmäisellä kerralla piposta oli tulossa aivan liian pieni. Toisella kerralla suurensin vain puikkokokoa, kolmannelle kerralle laskin suosiolla oikeamman silmukkamäärän. Kavennusvaiheessa minulla ei ollut ohjetta (en viitsinyt avata konetta), joten nekin tein kolmeen kertaan, eli koko pipo on oikeastaan neulottu kolmeen kertaan. Ensimmäisellä kerralla siitä tuli aivan liian iso (syvä), toisella kerralla kavennusten takia se oli jotenkin kulmikkaan oloinen, kolmas oli taas hyvä.

Lankaa jäi jäljelle semmoinen 35 grammaa, mihinköhän se riittäisi. Se on aivan ihanan tuntuista ja ihana neuloa, joten jotain siitä olisi kiva väsätä. Sukkasadon korjuukin alkaa taas huomenna, minut löytää Heinäladosta. Suunnitelmat ovat suuret, saa nähdä, mitä valmistuu.