Kiitos lankakommenteista. Googlettelin Stepin värikarttaa, uudessa ei ainakaan näyttänyt olevan, ainakaan tällä näytöllä. Sitten löysin laajemman värikartan. Innostuin, väri numero 21 näyttää aivan oikealta. Tuo numero kuitenkin alkoi soittaa joitain kelloja, kaivelin vähän lankavarastoani ja siellä oli tuota värinumeroa. Mutta, tässä ei ole ruskeaa, vain harmaata ja turkoosia.

Löytyisikö parempaa tietoa kuin minulta? Onko tuo väri muuttunut (tämän kerän ostamisesta on aikaa)? Tai mikä Step olisi tuota kaipaamaani väriä (ruskeaa, turkoosia ja ehkä jotain vaaleaa)? Myös muita lankaehdotuksia otan mielelläni vastaan. Langan paksuudella ei ole väliä, vain se, että se sopisi sukkalangaksi ja mielellään olisi saatavissa Suomesta (minulla ei ole välineitä ulkomaanmaksuihin).

Mutta asiaan, eli valmistuneisiin. Miehen kaverit saavat vauvan tuossa kuukauden parin päästä ja pitihän minun tietysti heti päästä neulomaan jotain.

Takki

Ohje: SK 1/09

Lanka: Sandness Lanett, 85 grammaa (oikeasti turkoosi)

Solmuluku: 0

Puikot: 2 ja 2.5

Napit: Sypressistä kokonainen putkilo Taiteiden yönä

Junasukat

Ohje: Junasukat kärjestä

Lanka: Lanett 15 grammaa

Puikot: 2,5

Muuta: Tein ensin takin, yllättävän kauan meni, mutta toisaalta silmukoita oli aika paljon, olihan lankakin ohutta. Sukkasadonkorjuun alkajaisiksi neuloin vielä jämistä sukat, yhtään pidempiin ei lanka olisi riittänyt. Takki on varmaan kooltaa vastasyntynyt tai vain vähän isompi, sukat taas näyttävät sen rinnalla valtavilta, mutta lapsilla taitaa olla taipumus kasvaa, eli eiköhän ne jossain vaiheessa sovi. Takin tein muuten ohjeen mukaan, mutta toisessa hihassa pyörittelin palmikot toisin päin.

Kummitätini ostelee meille aina kaikenlaista, joten ajattelin ilahduttaa kerrankin häntä. Nämä piti toimittaa eilen, mutta migreenin takiahan se jäi. No, naapurikaupungeissa asumme, joten eiköhän se onnistu.

Kämmekkäät

Ohje: omasta päästä, 52 s, peruspalmikkoa

Lanka: Raparperillä värjättyä Fortissima sockaa, 35 grammaa

Puikot: 3mm

Verkkokassi

Ohje: Super self-pouching String bag

Lanka: Novita virkkauslanka Color, kaksinkertaisena 100g

Koukku: 3mm

Muuta: Hauskoja välitöitä, toivottavasti ovat saajalleen mieleisiä. Tässä vielä kuva tuosta verkkokassista aukinaisena.