Ravelryn lankalaatikossa on käynnissä talvi-iltavaihto, jossa on tarkoitus neuloa toiselle jokin talvinen asuste. Minä sain oman pakettini eilen Lailailta.

                 

Pipo on Eskimoa ja kämmekkäät Jitterbugia. Aivan ihanat, kumpikin. Näiden lisäksi paketissa oli hauska kortti (Heli Laaksosen Mettäkaffel-runo) ja sellasia vadelmaremmejä, jotka eivät ole karkkia, vaan tehty hedelmistä ja marjoista. Tosi hyvää, pitänee ostaa itsekin lisää.

Nyt ei vielä ole talvi, vaan aivan selvästi syksy (tosin lämpötila on melko kesäinen). Tämä asunto meinaan vilisee (olen nähnyt ainakin kolme) kammottavia, pitkäkoipisia lukkeja. Hämähäkkikammoni on vuosien varrella lieventynyt, ulkona en niitä oikeastaan edes huomaa ja sisälläkin saavat olla, kunhan eivät tule iholle, vaatteille tai liiku liian vikkelästi. Mutta lukit. Tällä hetkellä sydän hakkaa jokaisen lattialla olevan hiuksen (ja pitkähiuksisen asunnosta niitä löytyy) kohdalla. Tänään olen joutunut jo pakenemaan tietokoneelta ja sohvalta. Yritän järkeillä kammoa pois, mutta eihän siitä ole mitään apua.

Lauantaina on tiedossa taas reissu Tallinnaan, suunnilleen samalla porukalla kuin keväällä. Täytynee katsella sitä Stepiä tai muuta sopivaa sukkalankaa sieltä. Muuten ajattelin keskittyä sopivien värjäyslankojen ja erilaisten tilpehöörien hamstraukseen. Matkakäsityö on jo valittu (Baktus), kengät on vielä pohdinnassa, huomenna pitäisi vaihtaa rahaa. Mitähän vielä? Puikkoja voisi inventoida, ainakin.