Eilen aamulla pirteä porukka neulojia kokoontui Länsisatamaan. Laivasta löysimme viimekertaista paremman istumapaikan, tosin sohvalle pääsy ja sieltä nouseminen vaati hieman vatsalihaksia (jotka asianosaisella sattuivat jo valmiiksi olemaan kipeät). Menomatka sujui höpöttäen ja neuloen. KristiinaS oli varannut meille kaikille jotain kivaa.

              

Tästä minun saamastani pussista pilkottaa keskeneräinen Baktus, jota neuloin matkalla. Tämä on aivan ihana, tällaisesta olenkin itse asiassa haaveillut.

Suunnitelmani oli keskittyä enemmän tilpehööreihin ja vähemmän lankoihin, kuten seuraavat kuvat osoittavat.

Langat

Muut ostokset. Tuota Haapsalu Sallia piti vähän metsästää, Liann Löngadin vieressä olevasta kaupasta SeijaP ja Katju ostivat viimeiset, Rahva Raamatussa ei ollut ja lopulta Apollon kirjakaupasta löysimme pinon. Outi käski myös ostaa tuon toisen kirjan. Siinä on virkkauskaavioina esimerkiksi eläimiä ja eiköhän noita voi muissakin käsitöissä käyttää. Puikot (2,75 ebenpuupuikot) sekä neulat ovat Karnaluksista.

Tässä vielä tarkempi esittely ostamistani langoista.

Karnaluksista ostin värjäyslankoja, Fortissama Sockaa kolmessa värissä ja Villmarkkia kahdessa kumpaakin yhteensä puoli kiloa. Kool-Aidailua siis tiedossa.

Rowanin handknit cotton on myös Karnaluksista. Sitä ostin kilon Miehen paitaa ajatellen. Kerä maksoi alle euron! Jos Mies ei pidä väristä, lupasin myydä nämä Katjulle, mutta sorry, hän tykkäsi. Debbie Blissin lanka on Kosmos-kaupasta ja Rowanin tapestry Järvekeskuksesta, Veimevakkista.

Aluksi kaahasimme taksilla, Veimevakkin ja Kosmos-kaupan kautta Karnaluksiin. Karnaluksin jälkeen porukkamme hajosi, osa meni askartelutarvikeostoksille ja loput jakautuivat pariin paikkaa syömään. Me menimme Virukeskuksen toiseen kerrokseen syömään. Paikan nimi oli joku Magic Buffee, tai jotain sinne päin. Paikassa on tarjolla vaikka mitä ja ainakin osa annoksista toimii niin, että annos punnitaan ja maksetaan painon mukaan. Oletin, että ainakin täältä saisin hyvin ruokaa, mutta ilmeisesti kasvissyönti ei ole kauheasti levinnyt naapurivaltioon. Tai ainakaan kasvisruoan löytäminen ravintoloista pitsaa lukuunottamatta tuntuu olevan hankalaa.

Ruoan ja Haapsalu Sallin metsästyksen jälkeen suuntasin Katjun kanssa iloisessa vesisateessa Rimiin ja satamaan. Rimistä makeita tuliaisia ja satamaan, nyt jo auringon paisteeseen neulomaan. Sataman liukuportaissa näimme taas pari pelottavaa kaatumista. Ensimmäisessä varsinkin olisi voinut käydä todella pahasti, isokokoinen mies rysähti alas ja dominoefektinä kaatoi edessä oleviakin. Vartia oli onneksi pysäyttämässä liukuportaita ja uhrit taisivat selvitä vain mustelmillä, verinaarmuilla ja rikkoutuneilla vaatteilla. Melkein heti perään meni toinen mies mahaliukua liukuportaita alas, mutta hänelle ei ilmeisesti käynyt pahemmin, eikä edessä ollut ihmisiä.

Laivassa valtasimme saman paikan. Jokaisen synnit piti tietysti asetella kaikkien arvioitavaksi ja muutama tilauskin tuli seuraavalle Tallinnan matkaajalle. Nämä matkat ovat aina yhtä ihania. Mistään säästöstä ei kyllä voi puhua, ainakaan minun kohdallani, mutta varsinkin seuran takia näille kannattaa ehdottomasti lähteä. Kiitoksia siis kaikille seurasta ja erityisesti Katjulle matkan järjestämisestä, taas kerran. Ja anteeksi, että tökin sateenvarjolla, yritin kyllä parhaani.