Kiitoksia kaikille värjäyskommenteista edelliseen kirjoitukseen. Noista tuli niin ihania, että varmasti jatkan kokeiluja, mutta en ajatellut kasvivärjäystäkään jättää.

Minunkin matkani suuntautui viikonloppuna kohti Wanhaa Satamaa ja Kädentaidot-messuja. Eilen aamupäivällä suuntasimme sinne äitin kanssa. Yleensä olemme tainneet käydä lauantaina, mutta sunnuntai taisi olla parempi ratkaisu, ihmisiä ei ainakaan tuntunut olevan yhtä paljon kuin yleensä. Ensin vain kiersimme kojut läpi, tällä kierroksella ostimme minulle virkkuukoukun (koska niitä oli vain kolme jäljellä) ja äidille kirjontapakkauksen. Tämän jälkeen kahvipaussi ja suunnitelma, mitä ostetaan ja mistä.

Uusintakierroksella suuntasimme ensin Titityylle, yllättäen.

Minulle ensimmäinen Handu sekä kaksi vyyhtiä hamppua aikomuksenani tehdä esim. kylykaverit tai muuta pesuvälinettä. Virkkuukoukku on siltä ensimmäiseltä kierrokselta. Enpä nyt osaa sanoa myyjää, mutta siitä Titityyn kanssa samasta kojusta. Luccat äiti osti itselleen, mutta vasta ihan lopuksi, vaikka ihaili niitä jo tässä vaiheessa.

Seuraavaksi siirryimme pykälän eteenpäin, Priimaan.

Vyyhti Jitterbugia, tarkoituksena neuloa sormikkaat.

Vielä jatkoimme kierrostamme, löytyisikö jotain kivaa. Äiti haluaisi neuloa jotain ihanaa itselleen, hän ei ole juuri harrastanut mitään käsitöitä. Haussa oli jotain ihanaa lankaa, värinä vaalea, sellaista ehkä nallen tai 7 veljen paksuista. Kesken tämän etsinnän tulimme kuitenkin Poppelin luo ja siitä mukaan tarttui vielä kaksi kerää, tai oikeastaan palloa.

Näistä ajattelin neuloa Baktuksen, Makepeacen75:n esimerkin mukaan. Huomasin, että Niinallakin oli samanlaiset suunnitelmat.

Äitille lankoja etsiessämme tutkimme erilaisia kasvivärjättyjä villalankoja, Raijan Aitan Wolli-villapellavaa, kuin Kauhavan Kangasaitan Inkaa, Siloa ja Pandaa. Kuitenkin Lucca vei voiton ja palasimme ostamaan sitä. Lupasin keriä langat valmiiksi (+etsiä ohjeen ja lainata puikot), joten langat ovat siksi minulla.

Reissu oli kiva, yllättävän vähän loppujen lopuksi ostin, tuntui enemmältä messuilla. Näiden lisäksi etsin Miehen serkun sukkiin lankaa. Kyselin jo joululahjoja ajatellen toiveita ja sukissa pitäisi olla ruskeaa, turkoosia ja jotain vaaleaa. Nyt pyydänkin apuja, eli tulisiko jollekin jokin sukkalanka mieleen, vai pitääkö minun tylsästi vain ostaa yksivärisiä lankoja ja raidoittaa itse. Varmaan lanka, missä on turkoosia ja ruskeaa riittää.

Tänään oli tarkoitus mennä Helsinkiin viettämään aikaa pikkusiskon ja kummitätini kanssa, mutta takavasemmalta iski migreeni. Niinpä tämäkin teksti hyvin mahdollisesti sisältää huomattavan määrän kirjoitusvirheitä, ainakaan sormet eivät tunnut osuvan niille näppäimille, mihin yritän. Itse asiassa tässä jutussa ei varmaan ole yhtään sanaa, joka olisi mennyt heti oikein.