Olen jo pidempään suunnitellut tekeväni ainakin itselleni ja Miehelle jonkinlaiset pesujutut, hampusta tai kalalangasta. Ehkä myös joululahjaksi. Käsityömessuilta vihdoin ostin hamppua kokeiluun.

Pesusetit

Ohje: omasta päästä. Omassa (siniset) käsineessä 10 silmukkaa puikolla, Miehen 11, kärjestä alkaen, toinen puoli helmineuletta ja toinen sileää. Selänpesimissä ensin loin 30s, neuloin kerroksen, päättelin reunimmaisia lukuunottamatta, loin väliin 18s, neuloin ainaoikein noin 50cm (Miehen pesimessä vähän enemmän), päättely reunimmaisia lukuunottamatta, loin väliin 28s, kerros oikein ja päättelin kaikki.

Lanka: Allhemp, sininen vajaa 80 grammaa, vihreä vajaa 90 grammaa

Puikot: 3,75

Rätti

Ohje: vaakatilkku

Lanka: Allhemp, noin 30 grammaa

Puikot: 3,75

Muuta: En tykännyt näiden neulomisesta yhtään. Eikä jälkikään ole kovin kaunista, joten eipä muut taida näitä lahjaksi saada. Käyttökokemusta ei vielä ole.

Miehen piti mennä tänään käymään töissä, joten hyppäsin kyytiin ja matkasin piipahtamaan Nordian neuletapaamisessa. Tällä viikolla siis kolmas. Juttelin varsinkin Maartsin kanssa, eipä olla nähtykään vähään aikaan. Paikalla oli myös vanha oponi, yläasteelta:). Liian pian Mies oli saanut hommansa tehtyä, mutta onneksi kiva ei loppunut siihen. Suuntasimme keskustaan syömään Satkariin syömään ja samalla kävin Akateemisesta hakemassa lehtiä.

Tuo Interweave Knits Weekend oli minulle varattu ja debbie blissin lehden nappasin samalla mukaani. Akateeminen muuten pitää varauksia enää kolme päivää! Tai mielestäni vain kaksi kokonaista, koska he ilmoittivat eilen iltapäivällä ja maanantaina viimeistään pitäisi hakea. Entinen viikko oli mielestäni parempi. En kyllä kysynyt, voisiko sitä pitää kauemmin, jos on tarve. Lopuksi kävimme vielä Valion Baarissa pirtelöllä, mutta tällä kertaa se oli pettymys. Otin kokeilun vuoksi pistaasipirtelön, mutta se maistui vain joltain ällöesanssilta, ei edes pistaasimaiselta. Tästä siis opimme, ettei kannata kokeilla uutta:).