Monet ovatkin tainneet huomata jonkinlaisen innostukseni Kool-Aid -värjäykseen (ainakin siitä päätellen, kuinka moni Nordian neuletapaamisessa lauantaina huomautti minulle tarjouksessa olleista harmaista villalangoista). Vähän tätä innostustani sain tartutettua äitiinkin, joten eilen suuntasin vanhemmilleni suuren tavaramäärän kanssa. Kivaa oli ja tässä näette lopputuloksen.

Etualalla on äidin ainokaiset värjäykset, kaksi vyyhtiä alunperin harmaata Villmarkia, ensin värinä Orange ja sitten vielä Tropical Punchin jämiin. Äiti aikoo neuloa näistä lapaset ja jotain muutakin, kun lankaa jäänee yli. Takarivi on alunperin harmaata Fortissima Sockaa, punainen Tropical Punchia ja siniturkoosi Ice Blue Rasberry Lemonadea. Punaisesta neulon pikkusiskolle sukat syntymäpäivälahjaksi, sinisistä itselleni sukat.

Olen jo pitkään haaveillut säärystimistä. Ne edellisethän menivät purkuun, nyt värjäsin lankaa uusia varten.

Pohjana näissä on sininen Villmark ja värinä Black Cherry. Värjäsin jokaisen vyyhdin erikseen, koska halusin vähän erisävyisiä vyyhtejä. Minulla ei ole mitään käsitystä, paljonko säärystimiin menee lankaa, mutta ajattelin kokeilla neuloa kaksinkertaisesta langasta. Tämän värjäilyn perusteella Fortissima Sockaan väri tarttui paljon paremmin kuin Villmarkiin

Myös neuleita on valmistunut, tällä kertaa peräti kaksin kappalein.

Kynsikkäät

Ohje: omasta päästä, 52 silmukkaa

Lanka: Kool-Aidilla värjäämäni Corallo, 50 grammaa

Puikot: 2.75 mm

Muuta: Nämä ovat menossa lahjaksi Miehen pikkusiskolla, joka täyttää vuosia ensi viikolla, mutta juhlia vietetään ilmeisesti jo viikonloppuna. Ajatukseni oli ensin neuloa kämmekkäät, sitten sormikkaat. Pari sormea neulottuani totesin, ettei lanka riitäkään, joten päädyin kynsikkäisiin. Näitä oli hauska tehdä ja olen erittäiin tyytyväinen, toivottavasti saajakin pitää näistä.

Sypressistähän ostin taiteiden yönä pari vyyhtiä Sypressi-lankaa, Utunan värjäämää. Halusin tehdä huivin, jossa lanka pääsee oikeuksiinsa, mutta joka toisaalta ei olisi liian tylsä.

Lumi-huivi

Lanka: Sypressi, 100 grammaa

Puikot: olisko 5 mm

Muuta: Tämä oli joutuisa ja kiva neuloa. Ja lopputulos on aivan ihana! Jätin pari viimeistä kerrosta tekemättä ja silti lanka loppui ihan viime metreillä. Onneksi minulla oli toinen vyyhti, joten ongelma oli helppo ratkaista. Nyt siis minulla on jäljellä oikeastaan kokonainen vyyhti, mitähän siitä keksisi.

Huomenna suuntaan äitin kanssa mummolaan ja pikkusisko ja iskä tulevat perjantaina perässä. Enpä olekaan taas vuoteen käynyt. Tärkeimpänä pohdintana on tietysti, mitä käsitöitä ottaisin mukaan:). Kriteerejä on liian monta. Olin jo ajatellut ottaa tuon punaisen langan ja Sock Innovation -kirjan, mutta sitten sainkin kuulla, että sisko tosiaan tulee mukaan. Yllätyshän menisi vain pieleen.