Meillä kotona ei ole kauhean lämmin ja varpaitani palelee jatkuvasti. Tässä tilanteessahan neulojan pitää neuloa uudet sukat, koska entisissä ei ole tarpeeksi paksuja. Mutta mitä tekee neuloja, jolla ei ole tarpeeksi paksua lankaa paksuihin sukkiin? Ei, langattoman lokakuun ollessa hän ei osta uutta lankaa, vaan yhdistää kolme erilaista sukkalankaa ihanan kamaliksi tai kamalan ihaniksi sukiksi.

                

Ihanan kamalat sukat

Ohje: ihan perussukka 44 silmukalla ja ranskalaisella kantapäällä

Lanka: BC Garnin sukkalankaa kahta väriä ja Lane cervinia Foreveriä yhtä väriä kaikkia yksi kerä eli yhteensä 150 grammaa

Solmuluku: 1

Puikot: 4,5 mm

Muuta: Väristä en osaa sanoa, onko se ihana vai kamala, mutta muuten nämä ovat juuri sitä, mitä tarvitsinkin, sopivan löysät kotisukkasiksi ja tarpeeksi paksut. BC Garnin sukkalangat ovat erittäin pätkärääkätyt, monta väriä lyhyissä pätkissä. Kaunis kerällä, mutta neuleena... Tuo toinen sukkalanka sen sijaan on raidallinen, valkoista ja ruskean eri sävyjä.

Tässä vaiheessa vuotta hyvin valmistautuneella neulojalla on valmiina jo ainakin melkein kaikki joululahjat. Minä en kuulu tähän porukkaan, vaan lahjat ovat vasta suunnitelmissa. Yleensä tarkoitukseni on neuloa lahjoja vain, jos mieleeni tulee hyviä ideoita. Ja joka vuosi niitä tulee, yleensä viime tipassa. Tähän mennessä olen keksinyt jo aika monta, mutta viime hetken kiire tulee aivan varmasti. Tässä kuitenkin pientä listaa, jotta itsekin muistaisin suunnitelmiani.

Varmat:

Äiti: lapaset ja pipo tai muu päähine Kool-Aid -värjäämästäni Villmarkista (sopii värin puolesta äidin itsensä kangaspuilla kutomaan huiviin)

Mummi: sukat (valitti viime käynnillä, ettei hänellä ole aikaa neuloa itselleen sukkia. Otin tämän vihjauksena. Lisäksi puiset sukkapuikot, koska hän ei kehtaa (siis viitsi) ostaa sellaisia itselleen.)

Miehen serkku (kummitytön sisko): sukat (langan hankintahan oli melkoinen episodi)

Ehkät:

Pikkusisko: joku hartiahuivi tai bolero (sisko tykkää itsetehdyistä lahjoista ja käyttää niitä, joten teen mielelläni)

Miehen kummityttö: kaulahuivi? (jotain pitäisi tehdä, kun isosiskokin saa, mutta mitä ja minkä väristä. Pitänee kysellä.)

Vielä epävarmemmat: Mies, kummitäti ja hänen miehensä, appivanhemmat, Miehen sisko poikakavereineen, mahdolliset muut lahjottavat (joulun viettopaikka, joten myös lahjottavien määrä on epävarma). Näille teen, jos tulee ideoita.

Eit: Iskä ei juuri käytä neulottuja juttuja, paitsi paitoja ja sellaista en jaksa jouluksi tehdä.