Yllättääkseni kaikki, varsinkin itseni, neuloin itselleni mahdollisimman epäauraväreistä talviasusteet. Ainakin Makepeacen kanssa kävimme neuletapaamisessa keskustelua tuosta Baktuksen väristä. ("Zauberballissahan on se ihana lila" "Joo-o" "Ja sininen" "Joo-o" "Ja sä ostit tuota?" "Joo-o") Baktuksen Zauberballit ostin käsityömessuilta ja lapaslangan Tallinnasta. Nuo lapaset valmistuivat jo viime kuussa, mummolareissulla, mutta ajattelin esitellä nämä yhdessä, ettei heikoimpia järkytetä liikaa:)

Palmikkolapaset

Ohje: omasta päästä, palmikonkin keksin ihan ite

Lanka: Debbie Blissin Donegal Luxury Tweed (85 % villaa, 15 angoraa), 60 grammaa

Puikot: 4 mm(?)

Muuta: ihanat! Puikkokoko olisi voinut olla isompi (vyöte ehdottaa 5 mm), mutta toisaalta tuo pelti pitää varmasti tuulenkin ulkopuolella. Palmikkokuvionkin kehittelin omasta päästä, koska mukanani ei ollut mitään mallikirjoja tms. Tosin äitillä olisi ollut, minulta lainassa. Kiva tuo palmikko on, seuraavasta kuvasta saa toivottavasti edes jonkin verran selvää.

Baktusta olen pitkin syksyä neuloskellut lähinnä neuletapaamisissa ja epäsäännöllisesti myös muualla. Eilen päätin, että olisihan se kiva saada käyttöön vielä tänä talvena, joten istuin tiukasti sohvalla ja sain kuin sainkin sen valmiiksi ja vielä kylvetettyäkin. Yöllä se kuivui saunan lauteelle levitettynä ja tänään pääsee jo käyttöön.

Baktus

Ohje: perusbaktus, minä lisäsin kerroksen alussa ottamalla lankalenkin silmukoiden välistä, väriä vaihdoin joka toinen kerros ja kavennukset tein myös kerroksen alussa.

Lanka: Scoppel Wolle Zauberball, väreinä Fuchsienbeet ja gebrannte Mandeln, 170 grammaa

Solmuluku: 0, mutta kerran toinen lanka katkesi, kun pyöritin toisiinsa kietoutuneita lankoja auki

Puikot: 3,5

Muuta: Alku ei sujunut kovin hyvin, purin monta kertaa. Yllättävän vaikea tuollainen tosi helppo on. Minä ainakin unohdin lisätä, lisäsin liian usein ja unohdin vaihtaa väriä. Välillä tuli vielä neulottua nurjaakin, mutta ei onneksi kerrostakaan kerralla. Lanka ei valitettavasti kestänyt purkua kauhean hyvin, vaan oli vähän nuhjaantunut. Alun ongelmien jälkeen neulonta alkoi sujua ja oli suorastaan addiktoivaa. Mikä väri tulee seuraavaksi? Miten värit sopivat yhteen. Parissa kohtaa raidat ovat hyvin samanväriset, mutta se ei haittaa, vaan on hauska ominaisuus. Väristä huolimatta tästä tuli ihana ja olen ajatellut neuloa vielä pitsiversionkin. Tosin paljon auramaisemmasta väristä:).