Huomasin järkytyksekseni, että vaikka lapasia minulla on vaikka kuinka monet, omatekemiä sormikkaita löysin vain yhdet (toisetkin tiedän minulla olevan, mutta ne ovat hukassa). Heti lapaskuun aluksi piti tämä ongelma korjata ja viikko sitten ensimmäiset sormikkaat päätyivät puikoille.

Knotty-sormikkaat (linkki vie Ravelryyn)

Lanka: Colinette Jitterbug, värissä salty dog (oikeasti huomattavasti turkoosimpi ja tummempi), noin 100 grammaa (vyyhdissä oli ilmeisesti noin 120 grammaa)

Puikot: 2,75 mm (kokeilu neliskanttisilla, kivat!)

Muuta: Pääsääntöisesti jaksoin seurata ohjetta. Toisessa käsineessä tein palmikonkierrot eripäin ja sormet neuloin omasta päästä. Ohjeen mukaan ensin neulotaan etusormi ja kaikki lähtevät samalta korkeudelta. Minä neuloin ensin pikkusormen ja ennen muiden aloittamista vielä kolme kerrosta. Noiden silmukkamäärä tuntui huimalta (60 s), mutta noilla puikoilla tiukka käsialani oli suorastaan kireä ja käsineistä tuli juuri täydellisen kokoiset. Muutenkin nuo ovat täydelliset! Neulominen oli ihanaa, valmiit sormikkaat ovat ihanat ja käytössäkin nuo ovat varmasti ihanat. Hieman pelkäsin noiden värjäävän, koska neuloessa etusormen lankaviiva oli sininen ja sormenpäätkin sinersivät, mutta veteen ei jäänyt väriä yhtään, kun viimeistelin ne. Lopuksi vielä lähempää kuva noista palmikoista, jotka siis osuvat suunnilleen ranteeseen.